Vandaag mocht GOMOS voor eigen publiek laten zien wat het kon tegen het Oost-Groningse Sellingen. Dat kon vooraf gezegd nog wel eens een lastige dobber worden, want Sellingen stond na de eerste speelronde ook op drie punten. Thuis werd met 2-1 gewonnen van Stadspark. Dat is knap van de club die in 2019 nog uitkwam in de vierde klasse.

GOMOS liet in het begin van de wedstrijd wat leuke kansen op voorsprong aan zich voorbijgaan, zo kreeg Robert Elsinga in de 9ste minuut de kans op de 1-0, toch voorkwam de keeper van Sellingen de voorsprong. Een vermeende handsbal (volgens Sellingen) van Martijn Bosman even later in het strafschopgebied werd door scheidsrechter afgewezen. Los van wat kleine kansen daarna bleef het stil aan beide kanten, het was Jannes Siegers die in de 42ste minuut na een fantastische aanname op de borst oog in oog kwam te staan met de keeper van Sellingen, helaas schoot Jannes in de handen van de keeper. En Sellingen bracht vlak voor rust de psychologische 0-1, vanaf randje zestien haalde Dennis Kuiper hard uit.

De tweede helft begon GOMOS met Wouter de Vries die in het veld kwam voor Jorden Wegdam, GOMOS begon scherp en liet zich vaak zien voor het doel van de Sellingse keeper Klamer. Bas Veldman besloot in de 62ste minuut een dubbele wissel toe te passen, Tim Assman en Wouter Speelman kwamen erin, Ivo Drenth en Edwin Rozenveld gingen eruit, zouden zij ervoor kunnen zorgen dat de 3 punten in Norg blijven? Wouter Speelman maakte dit binnen een minuut na zijn invalbeurt bijna waar, een gave voorzet van Wouter belandde op het hoofd van Jannes Siegers die al springend net over kopte. Bas Veldman kreeg in de 70ste minuut een gele kaart vanwege kritiek op de scheidsrechter, de scheidsrechter die de hele middag al onderwerp van discussie was vanwege een aantal beslissingen. En waar de 1-1 al een geruime tijd in de lucht hing maar niet viel, was het Robert Elsinga die daar in de 82ste minuut een einde aan maakte, hij schoot hem koelbloedig in het net, GOMOS op gelijke hoogte en gelijk zoekend naar meer. GOMOS was in dit gedeelte ook de betere partij, toch bleef Sellingen gevaarlijk in de counters. En waar GOMOS in de 86ste minuut nog ontsnapte aan een achterstand werd het in de 90ste minuut wel beslist, Ian de Vrieze schoot de 1-2 binnen namens Sellingen. Er kwamen nog 5 minuten extra speeltijd bij, waarin er door GOMOS zelfs nog werd gescoord, maar Tim Assman zou buitenspel hebben gestaan. GOMOS-Sellingen eindigde daarom in 1-2.

“We voetbalden beter dan vorige week”, zegt Bas Veldman na afloop, we kregen een aantal kansen waaronder die vlak voor rust die er niet ingaat (Jannes) en ja vervolgens valt ie aan de andere kant wel, waardoor je Sellingen in de wedstrijd helpt en je zorgt dat zij kunnen verdedigen, wat ze vooral hard deden zegt Bas. En ja dan maken we de 1-1 en dan moet je het eigenlijk goed blijven doen, maar geven we weer de ruimte weg waardoor ze de 1-2 kunnen maken. Dat doen we niet goed genoeg, dat we het beter doen dan vorige week komt volgens Bas ook wel door de tegenstander van vandaag, die is minder goed dan vorige week (Rolder Boys). Niet dat ze bij Sellingen een verkeerde ploeg hebben, maar wel heel realistisch in wat ze wel en niet kunnen en zo voetballen ze ook. Ze helpen elkaar mee de gehele wedstrijd en halen zo hun resultaat en dat hebben ze vandaag goed gedaan. Bij GOMOS was het aan de bal gewoon iets beter, maar nog niet goed genoeg om echt 100% kansen te gaan creëren. Maar er zit progressie in aldus Bas.