Op Rodermarktzondag opent GOMOS de competitie. Dat doet het in eigen huis tegen SV Dalfsen. 

Dalfsen is een oude bekende, die GOMOS voor het laatst trof in november 2019. Toen was de Overijsselse ploeg met 2-0 te sterk. Dalfsen is één van de zes nieuwkomers in de Eerste Klasse F dit seizoen. Uit Overijssel zijn ook NEO (Borne) en TVC ’28 (Tubbergen) erbij gekomen. Trainer Martin Drent is wel blij dat de competitie enigszins over de kop is gegaan. “Het is leuk om andere tegenstanders te treffen”, meent hij. “De spelers zijn ook blij met nieuwe, frisse tegenstanders.”

De Norgers leven in ieder geval met een goed gevoel toe naar het treffen met Dalfsen. In de beker ging het onderuit bij VV Peize, waar GOMOS nog ‘verder onder het niveau’ speelde volgens trainer Martin Drent. Dat werd rechtgezet in de wedstrijden tegen Marum (3-0) en uit bij VEV’67 (2-3). GOMOS wist zelfs als groepswinnaar de volgende ronde te bereiken. Vorige week dinsdag werd ook nog eens gewonnen in het oefenduel op bezoek bij Valthermond.

De aanloop naar de competitie is dus hoopvol te noemen. Eens kijken of het vlaggenschip van GOMOS de topprestatie van vorig jaar (de ploeg eindigde derde) kan evenaren. Voor het eerste competitieduel staan de volgende namen op het selectieformulier:

De selectie: Melvin Koning, Richard Meursing, Martijn Bosman, Guido Koolen, Jordi van Esch, Jannes Siegers, Ivo Drenth, Tim Assman, Edwin Rozenveld, Wouter de Vries, Wouter Speelman, Roy Slachter, Tom van Birgelen, Jorden Wegdam. 

Dalfsen – GOMOS in 2019. Het duel eindigde in 2-0.