Morgen start VV GOMOS aan het bekeravontuur tegen PKC’83. In Groningen hoopt de ploeg van kersvers hoofdtrainer Bas Veldman een goede start te maken van het nieuwe seizoen.

“Elke competitie waar je aan begint, wil je graag winnen.” Was getekend: Bas Veldman. Toch is Veldman realistisch, de districtsbeker winnen is waarschijnlijk te hoog gegrepen. “Maar ik ben blij dat we in een poule zitten met goede tegenstanders. Ik ben benieuwd hoe we ons tot PKC gaan verhouden.”

De Hoogkerkers komen dit seizoen uit in de eerste klasse zaterdag. Veldman spreekt van een goede tegenstander, die waarschijnlijk meer aan de bal zal zijn dan GOMOS. “We willen als ploeg hoog druk zetten en veel energie leggen in het snel veroveren van de bal. We hebben veel diepte in de ploeg, dus ik denk dat we daar gevaarlijk uit kunnen worden.”

Veldman begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen al vroeg. “Eind mei zijn we begonnen met vier weken trainen. Daarna hebben we vakantie gehad en na de Feest4Daagse zijn we weer los gegaan. Ik denk dat ik dankzij de oefenwedstrijden die we hebben gespeeld, een compleet beeld heb gekregen van de selectie.”

De wittebroodsweken van de Groninger trainer in Norger dienst zitten er bijna op. Het echte werk gaat beginnen. Met het vertrouwen van de geel-zwarten moet het, na het prolongeren van de Noordenveld Cup, wel goed zitten.

De wedstrijd aan De Kring 100 in Groningen start morgen om 17:00 uur. Na tijd is er muziek in de kantine van de gastheer.

De volgende spelers zijn er morgenmiddag bij: Mathijs Buist, Richard Meursing, Roy Slachter, Martijn Bosman, Ramon Klok, Jordi van Esch, Ricardo Smit, Wouter de Vries, Jorden Wegdam, Jannes Siegers, Ivo Drenth, Edwin Rozenveld, Wouter Speelman, Gijs Baving, Tim Assman, Dennis van der Heide, Robert Elsinga.