GOMOS heeft zondagmiddag het seizoen afgesloten met een 3-3 gelijkspel tegen Peize. De kampioen van de 2e klasse K kwam in Peize drie keer op voorsprong maar moest uiteindelijk genoegen nemen met één punt.

Tegenstander Peize kon bij winst op GOMOS nog aan de haal gaan met de derde periodetitel, maar de ploeg van trainer Wim Bakering gaf niets cadeau. GOMOS was tijdens het eerste halfuur heer en meester en kwam dan ook door een doelpunt van Richard Meursing op een 0-1 voorsprong. Even later zag Jeroen van der Horst zijn schot op de lat belanden. Tijdens de laatste minuut van de eerste helft kreeg Peize een grote kans, maar Loran Vrielink schoot voor een leeg doel naast.

Vlak na rust viel alsnog de gelijkmaker. Selwyn Slotegraaf schoot de bal achter doelman Melvin Koning. Trainer Bakering bracht met Guido Koolen en Sven Pilon twee verse krachten. In de 65e minuut kwamen de Norgers op een 1-2 voorsprong. Uit een vrije trap van Ramon Klok kopte Jannes Siegers binnen. Tien minuten later kwam Peize opnieuw op gelijke hoogte. Selwyn Slotegraaf maakte zijn tweede treffer van de middag, 2-2. Peize ging op zoek naar de winnende treffer, maar Ivo Drenth scoorde in de tegenaanval de 2-3. GOMOS leek af te sluiten met een overwinning, maar in de laatste minuut zette Frank Darwinkel Peize voor de derde keer naast GOMOS. De thuisploeg kreeg nog één grote kans op de overwinning en de derde periode, maar Selwyn Slotegraaf kopte van dichtbij over. In de counter kreeg GOMOS ook nog een kans, maar Ivo Drenth schoot op de vuisten van de keeper. Peize stond na 90 minuten met lege handen en zag Hoogezand met de derde periodetitel er vandoor gaan. Roden had ook nog een kans maar ging in Groningen met 2-0 onderuit bij GVAV-Rapiditas.

Voor GOMOS betekend het de afsluiting van een geweldig seizoen. Met 62 punten uit 26 wedstrijden nemen de Norgers afscheid van de 2e klasse K. SC Stadspark eindigde met 57 punten op de tweede plaats en moet zich gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Dat geldt ook voor Oerterp en Hoogezand. MKV’29 degradeerde zondagmiddag na een 1-1 gelijkspel tegen concurrent Forward naar de 3e klasse. De studenten van Forward en Amicitia VMC moeten zich nog melden in de strijd on degradatie.

Opstelling: Melvin Koning, Jeffrey Krul (Sven Pilon/59), Ronald Sloots, Ramon Klok, Jan-Harm Siegers, Jordi van Esch, Richard Meursing, Ricardo Smit, Ivo Drenth, Jeroen van der Horst (Guido Koolen/59), Jannes Siegers.