GOMOS heeft zondagmiddag clubhistorie geschreven door kampioen te worden in de 2e klasse K. De ploeg van trainer Wim Bakering won op de voorlaatste speelronde met 5-0 van hekkensluiter MKV’29 en komt volgend seizoen voor het eerst uit in de 1e klasse.

Eigenlijk viel de beslissing vorige week al, toen GOMOS met 1-3 won bij concurrent SC Stadspark. De Norgers moesten zondagmiddag nog wel even afrekenen met MKV’29 uit Leeuwarden. Op een zonovergoten sportpark aan de Schapendrift in Norg kwam GOMOS al in 3e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jannes Siegers. Al snel bleek het een makkelijke middag te gaan worden, want Ivo Drenth en Guido Koolen zorgden nog voor rust voor de 2-0 en 3-0. GOMOS speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar door doelpunten van opnieuw Ivo Drenth en aanvoerder Guido Koolen won GOMOS uiteindelijk met 5-0.

Het feest brak meteen na het laatste fluitsignaal los. Het kampioenschap werd tot in de late uurtjes gevierd, eerst bij de kantine en later bij clubcafé Zwaneveld. En tussendoor gingen de spelers en begeleiding ook nog met de kar door het dorp. GOMOS is eerste ploeg uit de gemeente Noordenveld die gaat uitkomen in de 1e klasse. Aanstaande zondag 27 mei speelt GOMOS nog één keer in de 2e klasse K. De ploeg van trainer Bakering speelt dan om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Peize.

Alle foto’s van de wedstrijd staan op onze Facebook-pagina.