Dit weekend hoopt GOMOS goede zaken te doen met het oog op de degradatiestrijd. Het belooft een lastige wedstrijd te worden tegen de nummer 3 van de competitie.

‘GOMOS had vandaag een mindere dag’, constateerde trainer Martin Drent na afloop van de wedstrijd tegen Germanicus, vorige week (0-1 verlies). Gezien het spelbeeld was de nederlaag terecht te noemen, al was de tegengoal wel dubieus. Uit een onterechte corner maakte Germanicus de enige goal van de wedstrijd. Zodoende komt GOMOS voorlopig nog niet weg uit de degradatiezone en ziet het concurrenten dichterbij komen.

De ploeg uit Winschoten verloor dit kalenderjaar nog niet. De resultaten liegen er niet om in 2023: 7 zeges en 3 remises. WVV doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. Koploper TVC’28 heeft een voorsprong van vier punten, maar hebben één wedstrijd meer gespeeld.

De vorige wedstrijd tussen GOMOS en WVV werd gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Na 20 minuten spelen werd de wedstrijd bij een 0-0 stand stilgelegd. In de 70 minuten die een maand later werden afgewerkt, werd GOMOS van het kastje naar de muur getikt: 1-3. Het was dat WVV erg slordig met de kansen omsprong, anders was de uitslag naar alle waarschijnlijkheid veel groter uitgevallen.

Richard Meursing en Jordi van Esch zijn geschorst voor het treffen met WVV.

De selectie: Melvin Koning, Gijs Baving, Roy Slachter, Martijn Bosman, Guido Koolen, Ivo Drenth, Ricardo Smit, Jannes Siegers, Wouter Speelman, Jelle Smilda, Sven Pilon, Justin Oosterman, Teun Timmer, Jeffrey Krul, Tim Assman en Wouter de Vries.