NEO, de club waar o.a. Wout Weghorst zijn sporen heeft liggen was vandaag het domein waar onze geel zwarte brigade op zoek ging naar punten, GOMOS kwam na het gelijkspel vorige week tegen Jubbega weer een beetje uit de dip en het zou mooi zijn als dat tegen een geduchte tegenstander als NEO zou kunnen worden voortgezet. In de gezellige kantine van NEO werd er voor de wedstrijd nog veel nagepraat over het WK en natuurlijk Weghorst, op het wedstrijdformulier van NEO stond de naam Twan Weghorst en navraag leerde dat dit het jongere broertje van Wout is. Ondanks de kou was er nog aardig wat publiek op de been, zij zagen hoe scheidsrechter Meine Groefsema de wedstrijd liet beginnen. NEO liet in de eerste minuten al gelijk zien wat hun intentie was, het eerste afstandsschot werd door Melvin onderschept en ook daarna bleef NEO gevaarlijk voor de goal. GOMOS had moeite om in de wedstrijd te komen, maar na de moeizame start kwamen de Norgers in de wedstijd en goaltjesdief Jannes Siegers bracht in de 29e minuut GOMOS met een mooie kopbal op een 0-1 voorsprong. NEO kwam echter weer snel terug in de wedstrijd, Jasper Scholten tikte in de 31e minuut uit een voorzet de bal achter Melvin Koning, 1-1. GOMOS bleef ondanks deze snelle gelijkmaker knokken en was zeker niet de mindere tegen de nummer 4 van de 1e klasse E. De keeper van NEO voorkwam een aantal keren een voorsprong voor GOMOS, onder andere een vrije trap van Edwin Rozenveld werd door hem gestopt. Met 1-1 op het scorebord gingen beide teams de rust in.

En ook de 2e helft bleef een leuke pot om te zien, kansen waren er voor beide ploegen en het was wachten waar hij zou vallen. Melvin moest een paar keer goed aan de bak, maar liet zich niet passeren. GOMOS kreeg 15 minuten voor tijd nog een uitgelezen kans, een voorzet werd door iedereen gemist en kon door Edwin Rozenveld ingeschoten worden, helaas gebeurde dat niet. Het verdere verloop in de 2e helft had als hoogtepunt nog een afgekeurde goal van GOMOS, deze werd afgekeurd vanwege hinderen van de keeper. En hierdoor moesten beide teams genoegen nemen met 1 punt.

Vlak voor het interview met Martin Drent viel mij een man met een muts aardig ver over zijn gezicht getrokken op, ondanks deze redelijk onherkenbare uitstraling waren er veel mensen die hem even de hand schudden of een schouderklopje gaven, toen Martin ook even met hem in gesprek ging viel het kwartje en zagen we Wout Weghorst net terug uit Qatar, waarschijnlijk was hij even komen kijken naar zijn broertje.

Martin Drent na afloop van de wedstrijd, de eerste 10 min dacht ik, we spelen met 10 man, we werden echt alle kanten opgespeeld. Maar hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer grip we kregen, NEO is gewoon een goede ploeg, goed positiespel, spelen met veel lef, maar ondanks dat hadden we ze toch aardig onder controle. Wij waren heel dreigend in de omschakeling en na de goal hoop je dan ook dat het langer 0-1 blijft, maar door een hele goede loopactie in de diepte en de perfecte pass werd hij mooi ingeschoten door Scholten. Dat is dan even balen, maar is geen persoonlijke fout geweest. In de 2e helft geef je dan aan zorg dat je de eerste 10 minuten weer goed doorkomt, nou dat is ons gelukt. Alleen de laatste fase hadden we het wel weer heel moeilijk, konden geen druk houden en enkel op mentaliteit bleven we staande. Dan scoren we nog de 1-2, die werd afgekeurd en waarbij werd geroepen dat het wel een geldig doelpunt was, ja dat is dan absoluut balen, maar goed als je de gehele wedstrijd bekijkt denk ik dat een gelijkspel wel de juiste verhouding was.

GOMOS 1 speelt op zaterdag 17 december om 19.00 uur hun laatste wedstrijd, dit is de inhaal tegen WVV die eerder werd gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter.