Na een vrij bekerweekend mocht GOMOS vandaag weer aan de bak. In het uitduel stond SC Stadskanaal op het programma. GOMOS pakte twee weken geleden haar eerste thuisoverwinning van de competitie. Door de 3-0 overwinning op Musselkanaal stond de ploeg van trainer Bas Veldman op een derde plaats.

Stadskanaal-GOMOS begon wat flauwtjes, er leek wat peper en zout nodig om de wedstrijd open te breken en Jannes Siegers kreeg die kans in de openingsfase, na een mooie voorzet van Richard Meursing werd de bal klaargelegd door Robert Elsinga, maar het schot van Jannes trof de keeper. Tijdens het verdere verloop waren er wat kleine kansen over en weer, Stadskanaal had na een half uurtje spelen de mogelijkheid om via een kopbal op de 1-0 te komen, alleen bleek de lat voor GOMOS de redding. En op slag van rust was het wederom het aluminium wat GOMOS voor een achterstand behoede, een schot van Stadskanaal ging via de paal naast. Met 0-0 gingen beide ploegen de rust in. In de tweede helft zagen we een leukere wedstrijd, Robert Elsinga kreeg in de 55ste minuut DE kans op de 0-1, maar nu was de lat juist weer in het nadeel van GOMOS. Bas Veldman bracht in de tweede helft wat wissels, Elsinga en Drenth gingen eruit en Speelman en Rozenveld kwamen erin. Dat zorgde weer voor een ander speelbeeld en tien minuten na de wissels was het Jannes Siegers die in de 69ste minuut uit een corner de bal achter doelman Vijfschaft van Stadskanaal kopte, GOMOS op de 0-1. GOMOS leek op rozen te zitten maar werd in de 80ste minuut even wakker geschud, het was Sten Vos die namens Stadskanaal in de 80ste minuut de 1-1 binnenschoot, GOMOS moest weer aan de bak. En GOMOS deed gelukkig wat van ze verwacht werd, het was Wouter De Vries die in de 85ste minuut d.m.v. een afstandsschot net buiten de zestien de bal in de hoek schoot, GOMOS op de 1-2! Bas Veldman wisselde tijdens de laatste minuten nog een aantal spelers, Ricardo Smit, Jannes Siegers, Ricard Meursing gingen eruit en Roy Slachter, Tim Assman en Gijs Baving kwamen er voor hun in. 1-2 zou de eindstand blijven en GOMOS neemt de drie punten mee naar Norg!

Bas Veldman na afloop van de wedstrijd: “3 punten” zegt Bas met een glimlach, Bas beaamt dat voornamelijk de eerste helft niet heel spectaculair was om te zien, over het algemeen hadden beide ploegen niet heel veel kansen en het was voor ons ook lastig om kansen te creëren. Bas had na afloop van de wedstrijd de mannen nog medegedeeld dat ze na de rust beter begonnen, meer vooruit gingen spelen, maar wel zonder dat dat grote kansen opleverde. En dan krijg je wel twee strakke corners die helaas op de lat belanden, gelukkig is de derde dan wel raak. En vervolgens krijg je dan een moment van net niet, Stadskanaal creëerde niet veel kansen, maar wij waren overal weer net een stap te laat en dat voetbalt Stadskanaal dat dan weer goed uit. Na de 1-1 moesten we natuurlijk zorgen dat we hem hier niet gingen verliezen, gelukkig was daar toen Wouter de Vries die die angst wegnam. Bas benadrukt op het einde van het gesprek nog dat de vijf wissels goed invielen, Gijs Baving, speelt twee minuten maar wint vijf keer een duel, Tim die alles geeft en ook Mathijs Buist die alsnog afreist naar Stadskanaal netjes! De kracht ligt in het collectief en dat hebben we vandaag goed gedaan. En nu gaan we ons voorbereiden op volgende week, de derby tegen Roden!