Na drie ‘vrije’ weekenden hervatte GOMOS vandaag de competitie met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas. Het betekende een duel tegen Bas Veldman, de huidige trainer van GVAV, die volgend seizoen aan het roer staat bij de Norgers.

GOMOS kwam in een koud Groningen al vrij snel op achterstand, in de 10e minuut scoorde Ingmar Lijzenga voor GVAV, maar GOMOS kwam vlak voor de rust terug, uit een corner en kopbal die de keeper van GVAV zou hebben geraakt kwam de bal achter de doellijn, de eigen goal kwam op naam van GVAV-keeper Carsten Meijwaard. Met 1-1 gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft creëerde GOMOS niet heel veel kansen, een afstandsschot van Jordi van Esch werd gered door de keeper van GVAV en ook een kopbal van Jorden Wegdam kwam in de handen van de keeper terecht. Aan de andere kant was GVAV een paar keren gevaarlijk voor de goal van Melvin Koning. En in de 63e minuut werd een kans van GVAV benut, de Groningers kwamen op 2-1 en dat leek ook de eindstand te gaan worden. Totdat we in de 85e minuut een fantastische volley kregen te zien van Dennis van der Heide, hij liet de keeper van GVAV geheel kansloos, GOMOS op 2-2! En daar zou het ook bij blijven in Groningen, misschien voor beide trainers wel de beste uitkomst.

Martin Drent na afloop: “ja een lekker puntje, GVAV was de beter spelende ploeg, wij hebben zelf weinig kansen gecreëerd, twee goals was het maximale vandaag. Je krijgt nu een keer wat te veel, de jongens hebben vandaag keihard geknokt, maar we hebben wel te weinig in de wedstrijd gezeten. Maar het GOMOS van 2023 pakt wel de punten en ondanks twee grote persoonlijke fouten zat het vandaag een keertje mee”.