Vandaag stond GSAVV Forward op het programma, de club is het seizoen begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Annen en een 2-4 overwinning bij Stadspark. Net als GOMOS zijn ze in de beker uitgeschakeld.

Dat Forward een serieuze tegenstander is bleek wel na 5 minuten, na een strakke aanval kwamen de Groningers via Jesse Goeree op 1-0. De eerste 30 minuten van de wedstrijd was Forward feller in de duels maar waren er kleine kansen voor beide teams, toch was het Edwin Rozenveld die in de 39e minuut de gelijkmaker scoorde en GOMOS weer terug in de wedstrijd bracht. Jannes Siegers kon in de tweede helft GOMOS op voorsprong brengen, maar oog in oog met de keeper werd die kans gemist. Bas Veldman bracht dubbele wissels in om zodoende het tij te keren. Toch kwam de club die makkelijker voetbalde (Forward) weer op voorsprong, Max Oogink scoorde de 2-1. GOMOS had het vandaag zwaar tegen de Groningers en tegen zichzelf en het leek vandaag op een verlies te gaan lijken. Toch was het keeper Melvin Koning die in de allerlaatste minuut de bal hoog naar voren schoot, die bal bereikte het hoofd van Robert Elsinga die hem heel strak over de keeper van Forward door kon koppen, 2-2! GOMOS kreeg de gelijkmaker en mocht met 1 punt naar huis en daar mocht niemand over klagen gezien het wedstrijdbeeld.

GOMOS-trainer Bas Veldman na afloop:” ik zei het ook in de kleedkamer tegen de jongens, de wedstrijd had wat fases, sommige fases best goed, dan creëren we kansen, hebben we controle”. Maar er zijn ook fases dat we die controle helemaal niet hadden. En dat is dan bijvoorbeeld in het begin, waarin we vrij snel een goal (1-0) weggeven, vervolgens de 2-1 die we ook weggeven (fout in onze opbouw). Dat zijn de mindere fases die niet stabiel genoeg zijn om ons daar doorheen te kunnen halen. En aan de andere kant zie je fases dat we best wel goed voetballen, geduldig opbouwen, langzaam kansen creëren. Alleen lukt ons dat nog niet 90 minuten lang door te zetten. En dat moet beter aldus Bas.