In de één-na-laatste thuiswedstrijd van dit seizoen nam GOMOS het deze zondag op tegen Oldeholtpade. GOMOS begon deze zondagmiddag goed, er werd lekker gecombineerd en er waren in het begin al wat leuke aanvallen. Het thuispubliek moest wachten tot de 19e minuut toen Wouter de Vries met een perfecte steekbal Edwin Rozenveld in stelling bracht, Edwin bleef koelbloedig en schoot de 1-0 binnen. Een kleine tien minuten later was er weer reden tot juichen voor de geel-zwarte brigade, Tim Assman kopte de 2-0 binnen. GOMOS had zelfs kunnen gaan rusten met 3-0 op het scorebord, helaas ging het schot van Wouter de Vries rakelings naast, dus bleef 2-0 de ruststand. In de tweede helft kwam Oldeholtpade duidelijk sterker uit de kleedkamer, blijkbaar had de donderspeech van coach Theo Los zijn vruchten afgeworpen. Toch bleven de echte kansen voor GOMOS, zoals de poging van Edwin Rozenveld die helaas op de doelman stuitte. Bas Veldman bracht in de 62ste minuut Ivo Drenth in de ploeg en bijna maakte Bas het weer waar dat zijn wissel een invloed op de score zou hebben, helaas voor Ivo spatte zijn schot uiteen op de lat en in de rebound schoot Wouter de Vries naast.

Ketchupfles-theorie

In de 76ste minuut dook Tim Assman weer op, beheerst schoot hij zijn tweede binnen en bracht GOMOS op de 3-0. Tim is op dreef want hij scoort nu in twee wedstrijden al drie keer, op het X account van GOMOS ging dan bij wijze van grap ook al een foto rond met Tim zijn hoofd op een ketchupfles geplakt, refererend naar de ketchupfles-theorie van Ruud van Nistelrooij (een spits kan lang wachten op zijn eerste treffer, maar daarna gaat het hard) Gelukkig was het niet Tim zijn eerste treffer maar wel een belangrijke, want zou Oldeholtpade toch nog de 2-1 hadden gemaakt dan had de wedstrijd er wellicht weer heel anders hebben uitgezien. Tim maakte samen met Wouter de Vries tien minuten voor het einde plaats voor Youri Flik en Roy Slachter en iets later kwam ook Henk Kroeze in het veld, hij verving Robert Elsinga. De 3-0 zou op het scorebord blijven staan en GOMOS kon terugkijken op een perfecte middag.

Goedmaken

Bas Veldman na afloop:” we hadden iets goed te maken en dat hebben we deze week ook wel een paar keer benadrukt, naar de wedstrijd toe, ik vond de eerste helft echt goed zegt Bas, de tweede helft werd het wel wat minder, we waren de bal steeds snel kwijt. Desondanks hebben we veel meer kansen weten te creëren dan de tegenstander, we hebben goed staan verdedigen, precies zoals we dat vooraf besproken hadden en dat kwam uit. Wat ons ook weer ruimte gaf in het aanvallen, kortom alles is gewoon goed uitgevoerd. En ook lekker dat we nul achterin houden dus wederom een prima zondagmiddag. Ter afsluiting nog een leuke anekdote er stonden deze zondagmiddag 8 (!) personen op het wedstrijdformulier die luisterden naar de achternaam de Vries.