GOMOS en Rolder Boys openden op deze mooie zondagmiddag in september de competitiestart in de tweede klasse I. Beide ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd, al begon Rolder Boys vandaag sterker aan de wedstrijd. Het duurde dan ook niet zo lang of de mannen uit Rolde kwamen via Sander Jansen op de 1-0 en het was mede dankzij Melvin Koning dat een verdere uitloop een aantal keren werd voorkomen. GOMOS benutte vervolgens wel een foutje achterin bij Rolder Boys en via de voorzet van Edwin Rozenveld kon Robert Elsinga makkelijk de 1-1 intikken, ietwat tegen de verhoudingen in maar met deze stand gingen we rusten in Rolde. In de 51ste minuut kreeg GOMOS een penalty tegen en het was Koning die de slecht ingeschoten penalty van Sander Jansen makkelijk stopte. Martijn Vrieling zorgde er iets later voor dat door zijn tweede gele kaart Rolder Boys met tien man verder moest. Rolder Boys bleef in de omschakeling echter alsnog gevaarlijk, Bas Veldman besloot om vervolgens met succes een aantal wissels toe te passen. En in de 82ste minuut maakte invaller Wouter Speelman de 1-2 even later gevolgd door die andere invaller Tim Assman die de 1-3 binnenschoot. Tegen de verhoudingen in maar GOMOS kwam op voorsprong in Rolde, mede dankzij twee gouden wissels.
Siemen Krikke maakte in de 90ste minuut nog wel de 2-3, maar dit bleek ook de laatste stuiptrekking te zijn van de mannen uit Rolde, want vlak daarna floot scheidsrechter Jos Boerema af.
Ietwat geflatteerd deze uitslag zegt Bas Veldman, de trainer van GOMOS na afloop tegen de verslaggeefster van RTV Drenthe. Als we in de rust met 5-0 achter hadden gestaan was dat ook niet raar geweest, gezien de vele kansen die Rolder Boys heeft gehad. Het was mede onze keeper Melvin Koning die ons in de 1e helft aardig op de been hield. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en leek er een compleet ander GOMOS op het veld te staan, ja zegt Bas we moesten minder kansen weggeven en wilden zelf meer aan het voetballen toekomen. Dat ging aardig goed en mede dankzij wat specifieke kwaliteiten die we hebben en die ook nog eens gevaarlijk werden pakte dat goed uit. Neem een Wouter Speelman die de 1-2 binnenschiet, in de eerste helft voetbalden we met een spits die wat meer diepgang had, alleen stonden we toen verdedigend helemaal verkeerd, het was achterin een grote gatenkaas. Gelukkig hebben we dat de tweede helft beter gedaan en als de wissels dan scoren ja dat is dan super. Dit is een mooie competitie met veel goeie teams in deze klasse aldus een bescheiden trotse Veldman.