Voor de mannen van Martin Drent telt zondag slechts één ding: revanche. Revanche op de 6-2 nederlaag van eerder dit jaar, toen Roden veel te sterk bleek voor een te slap GOMOS en de Norgers met harde cijfers op hun plek werden gezet. Zondag gaat de ploeg met frisse moed op zoek naar eerherstel.

Die frisse moed tankt GOMOS uit de eerste twee wedstrijden van de competitie. Uit bij Stadspark werd het een ‘walk-over’ en was de strijd al binnen één helft beslist. Thuis tegen SWZ wachtte GOMOS een zwaardere dobber en moest keeper Melvin Koning er zelfs aan te pas komen om de geel-zwarten voor de eerste nederlaag te behoeden. Dat lukte en met 4 punten uit 2 wedstrijden, staat de ploeg op een keurige vierde plaats.

Tegenstander Roden begon de competitie ronduit teleurstellend. De nederlaag op bezoek bij VKW viel nog te billijken, maar de thuisnederlaag tegen GRC (wat in de slotfase van 4-2 achter naar een 4-5 overwinning ging) gaf toch te denken. Toch kan GOMOS gerust rekenen op een lastige pot, daar de Roners doorgaans geen extra motivatie nodig hebben tegen hun geel-zwarte buren. In de afgelopen twee seizoenen won Roden telkens de thuiswedstrijd van de derby.

Van een derby is nog steeds sprake, al had iedereen vanzelfsprekend gehoopt op een echte derbyzondag. De lange stoet fietsers vanuit het Norgse, met strijd en dorst in hun blik, blijft morgen uit. Na tijd geen feest met een zanger en zelfs geen anderhalve meter polonaise, maar thuis op de bank naar de livestream turen. Denkt u er aan ook thuis goed te ontsmetten? Alcohol werkt doorgaans het best.

Dat er geen supporters bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn, betekent niet dat de strijd er minder om zal zijn. Uiteraard wordt de derby met argusogen bekeken en hoopt heel Norg op (eindelijk) een overwinning aan de Norgerweg. De Roner voorzitter Hans de Vries bestempelde GOMOS als favoriet en ook trainer Drent is helder: ‘We hebben wat goed te maken.’

GOMOS, kortom, gaat dus voor eerherstel. In het hol van de leeuw is het de dood of de gladiolen, er op of geen vreten, hangen en wurgen, buigen of barsten en wat dies meer zij. GOMOS vooruit!

De selectie van de immer ongenaakbare keuzeheer Martin Drent:

Melvin Koning, Thomas Verra, Jeffrey Krul, Richard Meursing, Ronald Sloots, Jordi van Esch, Roy Slachter, Ricardo Smit, Ivo Drenth, Jannes Siegers, Guido Koolen, Robert Elsinga, Dennis van der Heide, Luuk Hofsteenge, Justin Oostermans, Edwin Rozenveld, Sven Pilon.