GOMOS heeft zondagmiddag voor het eerst gewonnen in 2020. De ploeg van trainer Martin Drent won op eigen veld met 4-2 van vv Heerenveen.

GOMOS ging vorige week pijnlijk onderuit in de derby tegen Roden en was zondagmiddag op revanche uit. Trainer Drent koos voor een aantal wijzigingen in het elftal en dit pakte goed uit. GOMOS kwam op het zware veld in Norg door een gelukkige rake vrije trap van Guido Koolen op een 1-0 voorsprong. Na een halfuur spelen kwamen de Friese gasten op gelijke hoogte. Inval-doelman Maurice van der Velde had moeite met de hoge voorzetten van Heerenveen. Twee minuten na rust kwamen de Friezen dan ook op een 1-2 voorsprong. GOMOS raakte niet in paniek en kwam door een treffer van Robert Elsinga op 2-2.

Trainer Drent bracht in de slotfase met Jannes Siegers en Ivo Drenth twee frisse krachten in het veld en ging op zoek naar de zege. Vijf minuten voor tijd ging de bal op de stip na een overtreding op Robert Elsinga. Sven Pilon ging achter de bal staan en bezorgde GOMOS de eerste driepunter na de winterstop. Door een uitstekende counter werd het zelfs nog 4-2. Invaller Jannes Siegers zette de eindstand op het scorebord.

Volgende week zondag 9 februari speelt GOMOS de uitwedstrijd tegen nummer laatst GAVC. De wedstrijd in Grou begint om 14.30 uur.