Aanstaande zondag speelt GOMOS de tweede thuiswedstrijd van de competitie. Waar het twee week geleden verloor van de Oost-Groningers van Sellingen, komen nu de Oost-Groningers van Musselkanaal op bezoek. 

Vier punten uit drie wedstrijden: dat is de competitiebalans van het GOMOS van Bas Veldman. De hoofdtrainer denkt dat zijn ploeg daarmee zo ongeveer staat waar het verdiend te staan, en dat is medio oktober op een zevende plek. “De Tweede Klasse is alleen maar sterker geworden, met ploegen die weinig voor elkaar onder doen”, concludeert Veldman. Hij wil daarom ook waken voor onderschatting voor Musselkanaal (Gronings: Muzzelknoal), hoewel de Groningers met één punt op de voorlaatste plaats staan. “Ik weet dat Musselkanaal in de beker nog Drenthina heeft verslagen, dus makkelijk zal het niet worden.”

Na drie competitiewedstrijden en evenveel bekerwedstrijden, concludeert Veldman dat zijn ploeg stabieler kan worden. “Goede fases in een wedstrijd, wisselen zich af met mindere fases. De scheidslijn lijkt heel dun.” Neem nou de wedstrijd van afgelopen zondag tegen het Groningse Forward. “Forward begon veel beter, maar na de twintigste minuut hadden wij de overhand. De tweede helft kon het alle kanten op.” En dat ging het ook: de wedstrijd eindigde in extremis in 2-2. “Na afloop stond ik met een dubbel gevoel”, zegt de Groningse veldheer in Noord-Drentse dienst. “Aan de ene kant wil je meer, wil je winnen, maar aan de andere kant mag je blij zijn dat je in blessuretijd nog de 2-2 maakt.”

Te vroeg voor een doelstelling

Hoewel november nadert – voor u het weet is de Sint weer in het land – durft Veldman nog geen doelstelling aan te geven. “Daarvoor vind ik het te vroeg”, zegt hij. “Laten we eerst maar eens zorgen dat we een herkenbare speelstijl laten zien. We besteden veel aandacht aan ons eigen spelletje en aan vroeg drukzetten. Het is een verandering ten opzichte van de afgelopen jaren en het heeft tijd dat door te voeren.”

Komende zondag, om twee uur, gaan de mannen van Veldman er in ieder geval alles aan doen om de eerste volle buit van de competitie voor eigen publiek binnen te slepen. Speciale aandacht in de selectie gaat uit naar Youri Flik, die mogelijk zondag zijn debuut in de Norger hoofdmacht gaat maken.

De namen voor zondag: Melvin Koning, Thijmen Stam, Richard Meursing, Roy Slachter, Ramon Klok, Martijn Bosman, Gijs Baving, Youri Flik, Jeffrey Krul, Jorden Wegdam, Ricardo Smit, Tim Assman, Ivo Drenth, Edwin Rozenveld, Wouter de Vries, Jannes Siegers, Robert Elsinga.