Zondagmiddag treft GOMOS een goede bekende op sportpark Schapendrift. Rolder Boys is dan de tegenstander voor de beker.

Tegen de ploeg uit Rolde hoopt GOMOS de eerste bekeroverwinning van dit seizoen te behalen. Vorige week werd met 3-1 verloren van PKC’83, nadat GOMOS nog wel op voorsprong kwam. Rolder Boys won de eerste wedstrijd wél en versloeg VV Groningen. In Rolde werd het – net als in Groningen – 3-1.

Trainer Bas Veldman vindt dat zijn ploeg op bezoek bij PKC terecht heeft verloren, maar ziet zeker lichtpunten. “We wilden goed gezamenlijk verdedigen en gevaarlijk worden in de diepte. Dat pakte goed uit. Tot de 75ste minuut hielden we goed stand in Groningen, maar helaas gaven we het in de slotfase weg. We hadden zelf al eerder meer met onze kansen kunnen doen.”

Dinsdag speelde GOMOS nog een oefenwedstrijd tegen ZZVV uit Zuidwolde. “We creëerden tegen ZZVV minder kansen dan tegen PKC”, constateert Veldman. “We maakten fouten waardoor zij konden scoren. Die fouten moeten uit het spel.”

Zondag zal blijken of dat tegen Rolder Boys ook lukt. Een echte Noord-Drentse kraker en een mooi voorproefje op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Die is twee weken later op het fraaie sportpark Boerbos in Rolde. De afgelopen jaren vochten GOMOS en Rolder Boys meerdere mooie duels uit. De laatste thuiswedstrijd, in januari van dit jaar, won GOMOS met 1-0. In mei won GOMOS ook nog eens op bezoek bij Rolder Boys. Doelpunten van Jorden Wegdam en Ivo Drenth zorgden toen voor de eindstand.

Terug naar het duel van aankomende zondag. Veldman denkt dat het gevaar bij Rolder Boys vooral voorin ligt. “Ze hebben goede buitenspelers en een kopsterke spits. Deze week oefenden ze nog tegen Dalen en wonnen ze dik, dus het is een goede ploeg.”

Als het aan trainer van GOMOS ligt zet zijn ploeg daar veel strijdlust tegenover. “Ik verwacht een gelijk opgaande wedstrijd. Het is aan ons om meer kansen te creëren dan dinsdag. Ik leef in ieder geval relaxed toe naar de wedstrijd. Het wordt mooi weer, het hoofdveld ligt er schitterend bij, ’s ochtends speelt het tweede en het vierde thuis, en er is geen Eredivisievoetbal. Bij dezen dus een oproep om naar het voetbalveld te komen. Alle ingrediënten voor een mooie voetbaldag zijn aanwezig!”

GOMOS beschikt zondag over de volgende selectie: Melvin Koning, Mathijs Buist, Richard Meursing, Roy Slachter, Ramon Klok, Martijn Bosman, Gijs Baving, Jens de Jong, Jordi van Esch, Ricardo Smit, Tim Assman, Wouter Speelman, Ivo Drenth, Edwin Rozenveld, Wouter de Vries, Jorden Wegdam, Jannes Siegers, Robert Elsinga.