Na een vrij bekerweekend mag GOMOS weer aan de bak. In een uitduel nemen ze het op tegen SC Stadskanaal. De twee clubs ontlopen elkaar weinig op de ranglijst. 

GOMOS pakte twee weken geleden haar eerste thuisoverwinning van de competitie. Door de 3-0 overwinning op Musselkanaal staat de ploeg van trainer Bas Veldman op een derde plaats. Tegenstander Stadskanaal vindt zichzelf terug op de vijfde plek. 

“Ondanks de nederlaag tegen Roden zijn wij met een goed gevoel aan het seizoen begonnen”, zegt de doelman van Stadskanaal, Royce Geerlings. De 32-jarige Geerlings maakt al sinds 2006 onderdeel uit van de Knoalster selectie. “Tegen Roden vergaten wij ons in de eerste helft te belonen met een goal. Tegen Annen en Stadspark hebben we terecht gewonnen”, besluit hij. 

De tegenstander van zondag heeft een mix van ervaren en jeugdige spelers in hun gelederen. Bijna allemaal hebben ze in de jeugd van SC Stadskanaal gespeeld. Geerlings: “Veel jongens spelen al jaren samen en dan krijg je ook meer automatismen in het team. Dit jaar hebben wij met Marcel de Groot een nieuwe trainer. Dat heeft een positieve werking op de groep. Hij is enorm gedreven en heeft discipline hoog in het vaandel staan.” 

De volgende namen gaan er zondag alles aan doen om de drie punten mee naar Norg te nemen: 

Melvin Koning, Richard Meursing, Roy Slachter, Ramon Klok, Martijn Bosman, Gijs Baving, Jordi van Esch, Ricardo Smit, Tim Assman, Wouter Speelman, Ivo Drenth, Edwin Rozenveld, Wouter de Vries, Jorden Wegdam, Jannes Siegers en Robert Elsinga.