Zondag speelt GOMOS de altijd beladen en vermakelijke derby tegen Roden. Dat is voorlopig voor de laatste keer, aangezien Roden volgend seizoen overstapt naar zaterdagvoetbal.  

Roden lijkt in stijl hun laatste seizoen op de zondag af te sluiten. De huidige koploper van de tweede klasse I draait een imposant seizoen. Alleen Stadskanaal wist dit seizoen drie punten af te snoepen van de zwart-witten. Waar de kracht van Roden ligt? “In het aantal tegendoelpunten ontlopen we elkaar nauwelijks”, zegt GOMOS-hoofdtrainer Bas Veldman. “Roden maakt vooral veel meer doelpunten. Zij scoren makkelijk en hebben voorin goede spelers lopen.” 

Ondanks het voortreffelijke seizoen van Roden, put Veldman hoop uit het feit dat GOMOS dit seizoen nog niet van een top-4 ploeg verloor. “Die ploegen liggen ons goed. Ik denk dat een tegenstander als Roden ook een goede tegenstander voor ons is om tegen te spelen.” 

In de eerste editie van dit seizoen werden de punten gedeeld op Sportpark Schapendrift. Gezien het wedstrijdbeeld had er meer ingezeten voor de Norgers. “Dat was een prima wedstrijd van ons. Vlak voor tijd kwamen wij ook nog goed weg: Roden liet een grote kans onbenut.” 

Vorig seizoen stond deze wedstrijd te boek als een degradatiederby. Beide ploegen verkeerden in degradatienood en konden elkaar het laatste zetje geven richting de tweede klasse. Door een ongelukkige eigen goal viel het doek voor de Norgers: Roden zegevierde met 0-1. Later verloor Roden in de nacompetitie van TSS uit Oosterhout, waardoor de derby weer een nieuwe opwachting kon maken. 

Terug naar dit seizoen. Vorige week pakten beide ploegen de volle buit. GOMOS wist na drie wedstrijden weer eens te winnen, door Stadskanaal in eigen huis met 2-1 te verslaan. Roden bond SC Stadspark aan de zegekar: 1-6.  

De voorbereiding is niet anders dan gebruikelijk. “Tuurlijk spelen spelers veel liever deze wedstrijd dan bijvoorbeeld Sellingen”, ziet Veldman. “Het is een wedstrijd die voor de spelersgroep meer leeft. Dit zijn de wedstrijden waarvoor je op voetbal bent gegaan.” 

Roden staat fier bovenaan en dient haar favorietenrol zondag waar te moeten maken. “Wij gaan ons zo goed mogelijk proberen te wapenen. We hebben ze goed geanalyseerd. Ik denk dat we een goed plan hebben om ze pijn te doen in het aanvallen.” 

De volgende namen staan op het wedstrijdformulier: 

Melvin Koning, Mathijs Buist, Jorden Wegdam, Ramon Klok, Roy Slachter, Martijn Bosman, Wouter Speelman, Wouter de Vries, Robert Elsinga, Edwin Rozenveld, Tim Assman, Juan Kemker, Richard Meursing, Jordi van Esch en Ricardo Smit.