Na drie ‘vrije’ weekenden hervat GOMOS zondagmiddag de competitie met een uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas. Het betekent een duel tegen Bas Veldman, de huidige trainer GVAV, die volgend seizoen aan het roer staat bij de Norgers. Voor GOMOS-trainer Martin Drent is het een weerzien met zijn oude club.

De laatste wedstrijd van GOMOS in competitieverband is al even geleden. Op 12 februari pakte de ploeg van Martin Drent drie belangrijke punten tegen VV Emmen. Wel werd er in de tussentijd geoefend tegen GOMOS 2 (3-2 winst) en Drenthina (4-2 winst).

Drent ziet dat zijn formatie wisselvallig is, maar dat er wel progressie is geboekt. “De eerste seizoenshelft is teleurstellend verlopen. De organisatie staat in de afgelopen wedstrijden beter en comfortabeler, waardoor we vaker de nul houden en punten pakken.”

Tegenstander GVAV doet het als gepromoveerde club voortreffelijk in de eerste klasse. Ze staan momenteel op een vierde plek. De ploeg uit Groningen wacht nog op de eerste overwinning van dit kalenderjaar.

Eerder dit seizoen verloor GOMOS in eigen huis van GVAV. Het was een terechte nederlaag tegen een beter voetballende ploeg. Drent: “Ze speelden met een bijzonder systeem: 4-4-2, met aanvallende middenvelders en spitsen die erg breed stonden. Daar hadden wij het lastig mee.” In de vorige editie paste Drent zijn speelwijze aan na de rust. Hij is van plan dat nu niet te gaan doen. “Ik vind dat we beter zijn dan vorig jaar. We zijn in staat om van iedere ploeg in de competitie te winnen, al denk ik wel dat de top-3 (TVC, NEO en WVV) zich onderscheidt. Bovendien is er zondag de kans voor de GOMOS-spelers om zich te laten zien aan de nieuwe trainer Bas Veldman.”

De selectie voor het treffen met GVAV Rapiditas: Melvin Koning, Gijs Baving, Martijn Bosman, Dennis van der Heide, Jorden Wegdam, Jordi van Esch, Ricardo Smit, Jannes Siegers, Ivo Drenth, Tim Assman, Sven Pilon, Jeffrey Krul, Guido Koolen, Wouter Speelman, Jelle Smilda, Tom van Birgelen, Wouter Honebeek en Justin Oosterman.