GOMOS speelt aanstaande zondag 10 maart de thuiswedstrijd tegen WVV. Hieronder een voorbeschouwing op het duel tegen de ploeg van voormalig GOMOS-trainer Bernd van Bolhuis (door Jasper Boer).

GOMOS blijft maar winnen de 1e klasse F. De Norgers zijn bezig aan een indrukwekkende reeks, en dat tijdens het eerste seizoen ooit in de 1e klasse. De ploeg van trainer Wim Bakering won afgelopen zondag voor de vijfde keer op rij. Op eigen veld speelde GOMOS tegen GAVC een moeizame eerste helft, maar gelijk na de rust sloeg het toe. Binnen de kortste keren stond het 3-0 door doelpunten van Drenth, Adams en Siegers. Het werd uiteindelijk 4-1. GOMOS is opgeklommen naar de vierde plaats. Met nog elf wedstrijden te gaan lijkt GOMOS zich wel definitief veilig te hebben gespeeld. Sterker nog.. mocht GOMOS blijven winnen kan het nog wel eens gaan verrassen in 1F. Volgende week zondag 17 maart gaat GOMOS op bezoek bij koploper vv Emmen, dat zeven punten meer heeft. Maar zondag wacht eerst het thuisduel met WVV.

De tegenstander

Voetbalvereniging WVV uit Winschoten speelt na het kampioenschap in 2014 voor het vijfde seizoen op rij in de 1e klasse F. En met succes, WVV eindigde achtereenvolgens op de zevende, derde, vijfde en derde plaats. De Winschoters maken nu een zeer merkwaardig seizoen door. Eind oktober versterkte WVV zich verrassend met aanvaller Jeroen Buurke (foto). Een paar dagen later maakte hij zijn debuut, uitgerekend tegen zijn oude club Nieuw Buinen. WVV zegevierde met 0-8 met maar liefst vijf doelpunten van Buurke. Later bleek dat de spits niet speelgerechtigd was, ondanks toestemming van de KNVB. De voetbalbond gaf de fout toe maar de uitslag zou blijven staan. Maar net na de jaarwisseling werd er toch besloten dat het duel overgespeeld moest worden, net als Noordster – WVV, waarin Buurke ook werd opgesteld. Aan de Buurke-soap kwam afgelopen zondag een einde. WVV nam het opnieuw op in Nieuw Buinen, zonder Buurke. Dit keer werd het geen 0-8 maar 1-2. Beide doelpunten kwamen op naam van goalgetter Martijn Drent, die overigens ook een verleden heeft bij Nieuw Buinen. Buurke was voor het beladen duel niet speelgerechtigd maar verscheen zondagochtend plotseling aan de aftrap bij WVV 3.. en daar was de tegenstander, juist GOMOS 3. Het derde elftal van GOMOS speelde de uitwedstrijd tegen WVV 3. De tegenstander had echter gekozen voor een teamuitje, waardoor WVV 2 (dat vrij was) de tegenstander was. Verdedigers Corwin Hoven en Jan Groenwold hadden hun hadden vol aan de omstreden spits, die alleen de eerste helft meedeed. WVV 3 (2) won met 9-1 en Buurke was één keer trefzeker.

Terug naar WVV 1. De Groningers moeten met 13 uit 18 voorlopig genoegen nemen met een negende plaats. De ploeg wordt getraind door Bernd van Bolhuis, die van 2010 tot en met 2012 twee seizoenen aan het roer stond bij GOMOS. Van Bolhuis: “We zitten met WVV in een iets betere fase, maar we hebben nog altijd veel afwezigen. Als we compleet zijn kunnen we misschien bovenin meedoen, maar voor nu moet ik mijn team een compliment geven met alles wat er dit seizoen al gebeurd is. Voor mij persoonlijk is het weer leuk om weer eens in Norg te komen. Ik heb daar een leuke tijd gehad. Ik hoop dat we ons kunnen revancheren van de thuiswedstrijd, we hebben nog iets goed te maken”.

Eerder dit seizoen
GOMOS won eerder dit seizoen met ruime cijfers van WVV. In Winschoten werd het maar liefst 1-5. Het betekende destijds de eerste driepunter in de 1e klasse F voor GOMOS. WVV kwam via Melvin Ubels nog wel op een 1-0 voorsprong, maar vervolgens was GOMOS heer en meester. Door doelpunten van Ronald Sloots, Jannes Siegers, Daan Krause, Guido Koolen en Roy Slachter werd het dus 1-5. Het moet gezegd worden, WVV miste toen een aantal vaste krachten. Buurke was nog niet van WVV en aanvoerder Kevin Wiegman en goalie Serkan Akbas zaten in de lappenmand.

De wedstrijd
GOMOS – WVV begint zondag om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Theo Beijert. De pupil van de week is Huub Meijer uit GOMOS JO11-1 en tijdens de rust is GOMOS JO13-2 (deel 2) aan de beurt voor de penaltybokaal. Kom zondag naar de Schapendrift in Norg en support GOMOS tegen WVV. Afwezigen kunnen updates van de wedstrijd volgen op ons Twitter-account (@vvGOMOS).

Bijzonderheden
WVV-aanvoerder Kevin Wiegman brak tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen op twee plekken zijn been maar is inmiddels volledig hersteld. De middenvelder stond net als Jeroen Buurke in het veld op zondagochtend tegen GOMOS 3 en hield het na de eerste helft voor gezien. Even later stond hij zeer verrassend aan de aftrap bij Nieuw Buinen – WVV. Na een uur spelen werd hij gewisseld. Duidelijk is dat WVV weer kan beschikken over Wiegman, die als belangrijke schakel dient op het middenveld van WVV.

Foto’s: Bert Kuiper (WVV)