Na een periode met twee gelijke spelen, twee vrije weekenden en een nederlaag bij Oldeholtpade, hoopt GOMOS morgen voor het eerst sinds 29 oktober weer een driepunter te pakken. 

Dat moet gebeuren tegen Valthermond, de huidige nummer 8 in 2I. De ploeg van Kenny Koning streed vorig jaar tot op de laatste speeldag mee om de titel in de tweede klasse, maar moest WKE’16 toch voor zich dulden. Dit jaar hadden de Mondkers gehoopt weer bovenin mee te draaien maar de praktijk is tot op heden anders: Valthermond won slechts twee van de acht wedstrijden (tegen HOVC en Musselkanaal).

Toch kunnen de blauw-witten niet onderschat worden. Op bezoek bij mede-koploper Rolder Boys speelden ze bijvoorbeeld knap gelijk. Bovendien oefende GOMOS in januari 2022 al eens tegen Valthermond, dat toen een klasse lager speelde. Desondanks kreeg de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Martin Drent flink aan de broek. Op sportpark Schapendrift werd het liefst 0-5.

Voor GOMOS – zelf momenteel 5e in 2I – nadert de winterstop. Na morgen wacht volgende week alleen nog Stadspark-thuis. Voor het vertrouwen van de ploeg van Bas Veldman zouden twee driepunters fantastisch zijn. Eerst morgen maar eens, op het Norger kunstgras, met hopelijk de steun van veel geel-zwarten.

Onderstaande namen moeten het morgen gaan doen voor GOMOS:

Melvin Koning, Thijmen Stam, Richard Meursing, Roy Slachter, Ramon Klok, Martijn Bosman, Gijs Baving, Jordi van Esch, Ricardo Smit, Tim Assman, Wouter Speelman, Ivo Drenth, Edwin Rozenveld, Wouter de Vries, Jorden Wegdam, Jannes Siegers en Robert Elsinga