GOMOS heeft dinsdagavond het oefenduel tegen Pelikaan S verloren. Op Sportpark Schapendrift in Norg wonnen de gasten uit Oostwold met 0-2.

GOMOS nam het op tegen het sterke Pelikaan S, dat komend seizoen uitkomt in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Al snel werd duidelijk dat de ploeg veel individuele kwaliteiten in huis heeft. Nadat Pelikaan S in de beginfase de buitenkant van de paal raakte werd GOMOS met Jannes Siegers voor het eerst gevaarlijk, maar zijn afstandsschot belande op de lat. De bal leek vervolgens de doellijn te passeren, maar het doelpunt werd niet goedgekeurd. Na een aantal goede reddingen van doelman Melvin Koning kwamen de gasten dan toch op voorsprong. Fahim Belghroub maakte de openingstreffer uit een vrije trap. Vlak daarna werd de score verdubbeld door een raak afstandsschot van Wesley Tankink.

In de tweede helft kon GOMOS meteen terug in de wedstrijd komen, maar Ivo Drenth raakte net als Jannes Siegers de lat. Vervolgens kreeg de ploeg van trainer Wim Bakering voldoende kansen op een doelpunt, maar telkens stond de goalie van Pelikaan S in de weg. Ook bij een schitterende vrije trap van Jannes Siegers. Halverwege de tweede helft kwam oud-prof Sergio van Dijk bij Pelikaan S nog in de ploeg. Hij was voor de gasten nog het dichtst bij een doelpunt, maar ook hij raakte de lat. Hierdoor bleef het bij 0-2.

Al met al een goede en leerzame oefenwedstrijd voor GOMOS. Alle spelers kwamen minimaal een uur in actie. Nieuwelingen Thomas Verra en Robert Elsinga maakten hun eerste wedstrijdminuten in het shirt van GOMOS. Aanstaande zondag 26 augustus oefent GOMOS opnieuw in Norg. Dan is om 14.00 uur Nieuw Buinen de tegenstander.

Opstelling GOMOS: Melvin Koning, Jeffrey Krul, Ramon Klok, Thomas Verra, Jan-Harm Siegers, Ricardo Smit, Roy Slachter, Guido Koolen, Daan Krause, Jannes Siegers, Jeroen van der Horst.

Wissels GOMOS: Ronald Sloots, Andre Bakering, Gijs Baving, Robert Elsinga, Ivo Drenth.