GOMOS heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de tweede ronde van het Leekster Voetbalgala. De formatie van trainer Wim Bakering won twee van de vier poulewedstrijden en gaat als één van de vier beste nummers drie naar de volgende ronde.

In Sportcentrum Leek ontmoette GOMOS tijdens de eerste poulewedstrijd NEC Delfzijl. De Groningers vervingen op het laatste moment SVZ uit Zeijen en hadden een aantal behendige spelers in de ploeg. GOMOS had het lastig maar kwam knap op voorsprong door een doelpunt van Ricardo Smit. GOMOS leek met de overwinning aan de haal te gaan, maar vijf seconden voor het einde viel alsnog de gelijkmaker. In de tweede poulewedstrijd was DIO Oosterwolde de tegenstander. De Friezen hadden elders ook nog een toernooi en kwamen met een B-keus naar Leek. Dit resulteerde dan ook in een makkelijke 5-0 overwinning. Al kwam de openingstreffer pas toen er bij DIO Oosterwolde een speler het veld met een gele kaart moest verlaten.

HFC’15 uit Hoogkerk was de derde tegenstander. De Groningers waren ook sterk begonnen aan de 33e editie. Al vrij snel in de wedstrijd kwam GOMOS via Jannes Siegers op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd kantelde toen de Norgers na een gele kaart voor Robert Elsinga met een man minder kwamen te spelen. HFC’15 maakte gelijk de gelijkmaker. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de winst. HFC’15 won uiteindelijk met 1-2. Tijdens de laatste poulewedstrijd tegen Glimmen had GOMOS aan een overwinning genoeg voor de tweede ronde. Glimmen, dat zich via het B-toernooi plaatste, waren nog puntloos en gaven net als DIO Oosterwolde weinig tegenstand. GOMOS won uiteindelijk zeer verdiend ruime cijfers, 6-1. Even leek GOMOS te eindigen als nummer 2 in de poule, maar doordat NEC Delfzijl een punt pakte tegen HFC’15 (3-3) eindigde GOMOS een plaatsje lager. Met zeven punten uit vier wedstrijden kwam plaatsing voor de tweede ronde echter niet meer in gevaar.

De tweede ronde wordt gespeeld op zaterdag 5 januari. De Norgers komen uit tijdens de middagsessie (16.00 – 19.00 uur). In poule P zijn FC Grootegast, Niekerk en De Griffioen de tegenstanders. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de Gala-avond op zaterdag 12 januari. Klik hier voor de volledige indeling van de tweede ronde.

GOMOS – NEC Delfzijl 1-1
(Ricardo Smit)

GOMOS – DIO Oosterwolde 5-0
(Jannes Siegers 2x, Joris Adams, Richard Meursing, Jordi van Esch)

GOMOS – HFC’15 1-2
(Jannes Siegers)

GOMOS – Glimmen 6-1
(Ronald Sloots 2x, Robert Elsinga 2x, Guido Koolen, Jordi van Esch)