GOMOS heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De ploeg van trainer Martin Drent moest in de Drenthehal in Beilen even op gang komen, maar werd uiteindelijk toch tweede in poule J.

Debutant GOMOS trapte om 18.00 uur af tegen vierde klasser Gasselternijveen. De Norgers speelden een slordige wedstrijd waardoor het niet verder kwam dan 0-0. Gasselternijveen kreeg zelfs de beste kansen van de wedstrijd, maar doelman Melvin Koning voorkwam een nederlaag. In de tweede poulewedstrijd was opnieuw een vierde klasser de tegenstander. Schoonebeek, dat op het laatste moment Muntendam verving, werd wel verslagen. Edwin Rozenveld zette GOMOS binnen de minuut op een 1-0 voorsprong. Na de 2-0 kwam Schoonebeek nog wel terug tot 2-1, maar GOMOS rechtte de rug en zegevierde met 5-1. GOMOS kon zich tijdens de derde poulewedstrijd al plaatsen voor de kwartfinale. Dan moest er wel gewonnen worden van derde klasser Fit Boys uit Beilen. Door een doelpunt van Ronald Sloots leek GOMOS te winnen, maar Fit Boys maakte vlak voor tijd gelijk, 1-1. Door deze puntendeling moest GOMOS tijdens de laatste poulewedstrijd winnen van Beilen, dat al geplaatst was. GOMOS speelde een sterke wedstrijd tegen tweede klasser. Na tien minuten kwam GOMOS op 1-0 door Ivo Drenth en even later werd de voorsprong verdubbeld door Ronald Sloots. Na een gele kaart en dus tijdstraf voor Friso Tonckens moest GOMOS de voorsprong ook nog verdedigen met een man minder, maar Beilen wist niet te scoren. Door deze overwinning eindigde GOMOS op de tweede plaats achter Beilen en plaatste zich zo voor de kwartfinale. Fit Boys gaat als één van de beste nummers 3 ook naar de volgende ronde.

Voor de kwartfinale moet GOMOS afreizen naar sporthal ’t Grootveld in Dalen, waar het naast thuisploeg Dalen ook Gramsbergen, SVV’04 en VKW treft. Deze wedstrijden worden gespeeld op donderdag 2 januari 2020. De openingswedstrijd tegen VKW start om 18.00 uur. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de halve finale, net als de vijf beste nummers 3 (10 poules).

Aanstaande maandag 30 december wacht eerst de eerste ronde van het Leekster Voetbalgala. In Leek begint de eerste poulewedstrijd tegen Zevenhuizen om 19.00 uur. Vervolgens wordt er nog gespeeld tegen HFC’15, Roden en Peize.