GOMOS heeft na twee verloren wedstrijden weer een punt gepakt in de 1e klasse F. De ploeg van trainer Wim Bakering kwam afgelopen weekend al op zaterdagavond in actie en speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij vv Heerenveen. Een dag later, op zondag, zag het SVBO ook nog eens met 4-0 onderuit gaan bij GRC Groningen, waardoor de Norgers weer op de vierde plaats staan.

In Heerenveen kwam GOMOS in de veertiende minuut op een 1-0 achterstand. Ben van Dijk schoot de bal beheerst binnen. Even later kreeg de thuisploeg een vrije trap maar doelman Melvin Koning voorkwam met een schitterende redding de 2-0. GOMOS kreeg veel corners en vrije trappen, maar gevaar leverde het niet op. In de slotminuut van de eerste helft had Jannes Siegers wel de gelijkmaker op zijn voet, maar hij stuitte op de Friese doelman.

GOMOS kwam na rust sterk uit de kleedkamer. En in de 54e minuut was het raak. Roy Slachter kopte knap binnen na een voorzet van Robert Elsinga. Na de 1-1 kreeg GOMOS een aantal goede kansen, maar Roy Slachter en Robert Elsinga misten. In de slotfase kreeg Heerenveen ook nog twee goede kansen, maar doelman Melvin Koning stond beide keren goed in de weg. GOMOS ging met een verdiend punt terug naar Norg.

Door de winst van GOMOS en het verlies van SVBO staan de Norgers dus weer op de belangrijke vierde plaats. Met nog twee wedstrijden te gaan kan deze plek plaats geven voor nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse. Maar dan mag de derde periode niet naar Noordster gaan. Volgende week zondag speelt GOMOS de laatste competitiewedstrijd op eigen veld. Om 14.00 uur is GRC Groningen de tegenstander. Na afloop wordt de derde helft verzorgd door zanger Davey van der Sluis.