GOMOS is na een 2-2 gelijkspel in Nieuwehorne door naar de 2e ronde van de nacompetitie om een plek in de 2e klasse. Na de 3-1 overwinning in Norg van afgelopen zondag was het gelijke spel van vanavond tegen Udiros genoeg om door te gaan naar de beslissende ronde.

De vele meegereisde supporters uit Norg zagen Udiros vlak na het eerste fluitsignaal bijna op voorsprong komen. Ramon Klok haalde gelukkig de bal vlak voor de lijn weg. De grootste kansen voor GOMOS in de beginfase waren voor Auke Rozema en Ivo Drenth. Maar de keeper van Udiros voorkwam op het kunstgrasveld in Nieuwehorne de openingstreffer.

Vlak na de thee was het wel raak. De thuisploeg kwam via een rake kopbal op een 1-0 voorsprong. Even later maakten de Friezen er zelfs 2-0 van. Bij deze stand moest er een verlenging aan te pas komen. Terwijl Jeroen van der Horst arriveerde op het sportpark (was later in verband met werk) was het Roy Slachter die profiteerde van mistasten van de keeper van Udiros en schoot de bal in het lege doel, 2-1. Bij deze stand was GOMOS door naar de tweede ronde. In de slotfase kwam GOMOS een aantal keren goed weg. In de allerlaatste seconden van de blessuretijd stifte Jannes Siegers zelfs de 2-2 over de keeper in het doel. Na de gelijkmaker maakte de scheidsrechter gelijk een einde aan de wedstrijd. Hierna barste het feest los bij spelers, staf en supporters.

In de tweede ronde speelt GOMOS tegen Olyphia. Aanstaande zondag 29 mei speelt GOMOS de uitwedstrijd in Noordwolde. Een week later, op zondag 5 juni (GOMOS-DAG) speelt GOMOS vervolgens thuis in Norg. De winnaar over twee wedstrijden speelt volgend seizoen in de 2e klasse. Olyphia eindigde dit seizoen op de 11e plaats in de 2e klasse K en speelt voor lijfsbehoud. Na een 2-4 overwinning bij Oerterp speelde de ploeg uit Noordwolde donderdagavond met 2-2 gelijk. Hierdoor plaatste Olyphia zich ten koste van Oerterp voor de tweede ronde.

Opstelling
Rolf Brink, Kevin Harmsen, Erik de Roode, Ramon Klok, Jeffrey Krul (Luuk Steenbergen), Richard Meursing, Roy Slachter, Guido Koolen, Jannes Siegers, Auke Rozema (Jeroen van der Horst), Ivo Drenth (Michel Darmeveil

Rest bank
Melvin Koning, Henk Kroeze

 

IMG_8175