Na een 2-1 nederlaag tegen WVV, komt GOMOS in eigen huis in actie tegen Jubbega. De Norgers vechten momenteel voor elk punt en treft met Jubbega wellicht een gunstige tegenstander. 

Door het verlies van vorige week blijft GOMOS in een penibele situatie verkeren. Al is er ook hoop: de ploegen in de Eerste Klasse E zijn aan elkaar gewaagd. Weet GOMOS vanmiddag te winnen, kunnen ze zomaar van de elfde naar de achtste positie klimmen. En dat is mogelijk tegen Jubbega. De Friese club maakt een moeilijke periode door. Ze verloren vier van hun laatste vijf wedstrijden.  

Spelers om in de gaten te houden, zijn oud-profvoetballers Henrico Drost en Xander Houtkoop. Laatstgenoemde debuteert in 2020 tegen GOMOS in een miraculeus bekerduel. Houtkoop komt met een 4-2 achterstand in het veld. GOMOS vergroot die voorsprong naar 6-2 en Jubbega ontvangt een rode kaart. Dan neemt Xander Houtkoop Jubbega professioneel bij de hand en buigt de achterstand om. Met twee doelpunten en twee assists heeft hij een groot aandeel in de wonderbaarlijke 6-7 overwinning die Jubbega uit de hoge hoed tovert. 

Eerder dit seizoen deelde GOMOS de punten met Jubbega (2-2). Zoals hierboven beschreven weten beide ploegen hoe ze het publiek kunnen vermaken. Laten we hopen dat het ook vandaag zo’n boeiende wedstrijd wordt, maar dat GOMOS dit keer aan het langste eind trekt! 

De selectie: Melvin Koning, Guido Koolen, Roy Slachter, Martijn Bosman, Gijs Baving, Jordi van Esch, Ricardo Smit, Jannes Siegers, Ivo Drenth, Jelle Smilda, Sven Pilon, Justin Oosterman, Wouter Speelman, Tim Assman, Wouter Honebeek, Wouter de Vries en Pepijn Schuurs.