GOMOS heeft zondagmiddag met 1-2 gewonnen in Ruinen. Na een aantal kansen voor de thuisploeg kwam GOMOS na goed doorzetten van Jeroen van der Hors in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong. Vlak na de goal verdween een hoge voorzet van Jeffrey Krul plots in het doel, 0-2. Zo leek het een makkelijke middag te gaan worden voor de gehavende ploeg van trainer Wim Bakering. Zeker toen de bal op de stip ging na een overtreding op Jannes Siegers. Auke Rozema ging achter de bal staan, maar faalde in de afronding. Zo ging de naam van Auke Rozema in het grote lijstje van GOMOS met gemiste strafschoppen.

Vlak na de rust scoorde Ruinen wel uit een penalty en bracht de stand terug naar 1-2. Even later leek de thuisploeg gelijk te maken, maar de spits van Ruinen schoot de bal oog in oog met doelman Rolf Brink naast het doel. Na een rode kaart voor Richard Meursing ging Ruinen natuurlijk offensiever spelen en kwamen er hectische situaties voor het doel van GOMOS. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd mocht Jordi van Esch zijn debuut maken voor het eerste elftal. De 17-jarige B-junior kwam in het veld voor Jannes Siegers. In de blessuretijd kwam GOMOS nog goed weg na een handsbal van Jeffrey Krul, maar de scheidsrechter legde de bal niet voor de derde keer op de stip. Zo ging GOMOS met drie punten terug naar Norg. Foto’s van de wedstrijd staan op ons Facebook-account.

Volgende week zondag 13 maart speelt GOMOS de thuiswedstrijd tegen Stanfries. De wedstrijd in Norg begint om 14:00 uur. Na de wedstrijd gaan DJ Roel Boelens en DJ Marc Klaassens de derde helft verzorgen in de kantine.