De laatste vijf wedstrijden van de competitie zijn aangebroken. GOMOS gaat dit weekend op bezoek bij Stadspark.

Afgelopen weekend verspeelde GOMOS dure punten tegen Annen. Waar de equipe van trainer Bas Veldman met een sterk halfuur opende, was het Annen dat tegen de verhoudingen op 0-1 kwam. De tweede helft liet Annen daarentegen het betere spel zien. De rood-witten kwamen al snel in het tweede bedrijf op een 0-2 voorsprong en breidde deze uit naar 0-3. Toch nog een lichtpuntje: de 17-jarige Youri Flik wist zijn eerste goal te maken voor GOMOS 1. Waar zijn eerste kopdoelpunt nog werd afgekeurd, telde zijn tweede doelpunt wel.

Tegenstander Stadspark moet vrezen voor degradatie. De ploeg van trainer Harry Zwiers bezet momenteel de tiende plek, met vier punten achterstand op de nummers acht en zeven. Wil SC Stadspark zich handhaven, dan dient het in de top-acht te eindigen. En met vijf wedstrijden te gaan begint de tijd te dringen. De laatste twee wedstrijden tegen hoogvliegers Roden en Annen gingen verloren, respectievelijk 1-6 en 3-0.

Eerder dit seizoen deelden beide ploegen in een boeiende wedstrijd de punten op Sportpark Schapendrift: 2-2. De geel-zwarten speelden een goede eerste helft en kwamen al vroeg op 2-0 door goals van Robert Elsinga en Wouter Speelman. Vlak voor rust kwam Stadspark op 2-1, waarna ook de 2-2 viel.

GOMOS kan zondag goede zaken doen om degradatie definitief uit het hoofd te zetten en zich te melden in de subtop. Kortom: er is genoeg om naar uit te kijken, zondag 14:30 op Sportpark Stadspark!