GOMOS heeft zondagmiddag voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. De ploeg van trainer Wim Bakering ging met 2-1 onderuit bij DTD.

Na tien minuten kreeg GOMOS via Sven Pilon de eerste grote kans op de openingstreffer, maar de bal werd van de lijn gehaald. GOMOS speelde echter wel een slordige eerste helft in Cornjum. De Norgers leden veel balverlies en hadden moeite om het spel te maken op het kunstgrasveld van DTD. Na een halfuur spelen kwam de thuisploeg dan ook op een 1-0 voorsprong. Doelman Melvin Koning ging hopeloos in de fout en maakte daarbij een overtreding in de eigen zestien meter. Steffen Hansma ging achter de bal staan en scoorde de openingstreffer uit een strafschop. Vlak voor de rust kreeg DTD een grote kans op de 2-0, maar de bal ging op miraculeuze wijze naast het doel.

Trainer Wim Bakering greep in de rust in en bracht aanvaller Jeroen van der Horst voor middenvelder Roy Slachter. GOMOS kwam sterker uit de kleedkamer maar moest al wel snel de geblesseerden Guido Koolen en Jordi van Esch wisselen. De formatie uit Norg kwam vaker voor het doel van de tegenstander en stichtte hiermee meer gevaar voor het Friese doel. Ronald Sloots was met een vrije trap dichtbij de gelijkmaker, maar de Friese doelman kreeg een hand tegen de bal. Even later ging de bal opnieuw op de stip, nu in het voordeel van GOMOS. Jannes Siegers werd gevloerd waarna Ronald Sloots van de strafschopstip zijn zevende treffer van het seizoen maakte. Na de gelijkmaker ging GOMOS op zoek naar de voorsprong. Vlak voor het einde leek Sven Pilon het winnende doelpunt te maken, maar de bal werd opnieuw van de lijn gehaald. Aan de andere kant was het wel raak. DTD scoorde in één van de spaarzame kansen in de tweede helft en won hierdoor het duel. In de laatste seconde van de wedstrijd kreeg Richard Meursing nog een grote kans, maar hij kopte over.

Omdat mede-koploper SC Stadspark wel won (4-2 van Hoogezand) is GOMOS de koppositie kwijtgeraakt in de 2e klasse K. De Norgers staan drie punten achter, maar hebben wel een wedstrijd te goed. Roden ging thuis met 0-2 onderuit tegen Oerterp en zag het winnende GVAV-Rapiditas voorbij komen.

Volgende week zondag 10 december komt Peize op bezoek in Norg. De derby op de Schapendrift begint om 14:00 uur.

Opstelling: Melvin Koning, Richard Meursing, Ronald Sloots, Ramon Klok, Jeffrey Krul, Roy Slachter (Jeroen van der Horst/46), Ivo Drenth, Jordi van Esch (Edwin Rozenveld/57), Guido Koolen (Jan-Harm Siegers/51), Jannes Siegers, Sven Pilon