GOMOS is woensdagavond naar alle waarschijnlijkheid uitgeschakeld op het Leekster Voetbalgala. De ploeg van trainer Wim Bakering had plaatsing voor de tweede ronde in eigen hand maar ging in de laatste poulewedstrijd onderuit tegen Aduard 2000. Met vier punten uit evenveel wedstrijden eindigde GOMOS op de derde plaats in poule E. DIO Oosterwolde en Waskemeer gaan als nummers 1 en 2 in ieder geval door naar de tweede ronde. GOMOS moet in de wachtkamer, maar vier punten is zeer waarschijnlijk te weinig om bij de beste vier nummers 3 te horen.

In het Sportcentrum in Leek begon GOMOS het Leekster Voetbalgala met een 1-2 nederlaag tegen DIO Oosterwolde. Na een 1-0 achterstand bracht Ramon Klok de stand gelijk, maar in slotfase scoorde DIO Oosterwolde de winnende treffer. De tweede poulewedstrijd tegen Waskemeer eindigde in een 3-3 gelijkspel. GOMOS kwam door doelpunten van Luuk Hofsteenge en Jordi van Esch twee keer op voorsprong. Maar door een ongelukkig eigen doelpunt van Ramon Klok moesten de Norgers genoegen nemen met één punt. In de derde poulewedstrijd kreeg GOMOS wel drie punten. Harkema Opeinde (zat) werd met ruime cijfers verslagen, 4-1. De doelpunten kwamen op naam van Jordi van Esch (2x), Ramon Klok en Jannes Siegers. In de laatste poulewedstrijd tegen Aduard 2000 had GOMOS aan een overwinning genoeg (later bleek zelfs aan een puntendeling), maar de ploeg van trainer Wim Bakering ging pijnlijk onderuit. Daan Krause kreeg namens GOMOS de grootste kans op de openingstreffer, maar de doelman van Aduard 2000 bracht redding. Aan de andere kant ging de bal wel in het doel, waardoor GOMOS op achterstand kwam. Doelman Erik de Roode voorkwam lang een tweede tegentreffer, maar uiteindelijk ging GOMOS met 0-2 onderuit.

Door deze nederlaag moet GOMOS genoegen nemen met een derde plaats. De formatie uit Norg eindigde net als Aduard 2000 op vier punten, maar door een beter doelsaldo werd de derde plaats behaald. Van de 6 poules gaan de vier beste nummers 3 alsnog door, maar vier punten is zoals vermeld zeer waarschijnlijk te weinig. In de andere poule die vanavond werd afgewerkt eindigde Nieuw Roden met zes punten op de derde plaats. De overige vier poules worden donderdag- en zaterdagavond gespeeld. Dan wordt pas duidelijk of GOMOS definitief is uitgeschakeld.