Dit weekend hoopte GOMOS goede zaken te doen met het oog op de degradatiestrijd. De wedstrijd tegen WVV beloofde op voorhand een lastige wedstrijd te worden tegen de nummer 3 van de competitie.

Na de verloren wedstrijd tegen Germanicus, vorige week (0-1 verlies) komt GOMOS voorlopig nog niet weg uit de degradatiezone en ziet het de concurrenten dichterbij komen. WVV de ploeg uit Winschoten verloor dit kalenderjaar nog niet. De resultaten liegen er niet om in 2023: 7 zeges en 3 remises. WVV doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. Koploper TVC’28 had een voorsprong van vier punten, maar hebben één wedstrijd meer gespeeld. De vorige wedstrijd tussen GOMOS en WVV werd gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Na 20 minuten spelen werd de wedstrijd bij een 0-0 stand stilgelegd. In de 70 minuten die een maand later werden afgewerkt, werd GOMOS van het kastje naar de muur getikt: 1-3. Het was dat WVV erg slordig met de kansen omsprong, anders was de uitslag naar alle waarschijnlijkheid veel groter uitgevallen.

Dan naar vandaag, in een zonnig Winschoten met redelijk wat bezoekers waren de ingrediënten aanwezig voor een leuke pot voetbal. En voor GOMOS begon hij ook leuk, al vroeg in de wedstrijd kwamen de Norgers op voorsprong, uit een corner van Ricardo Smit werd de bal door Jannes Siegers doorgekopt de bal raakte in de hectiek nog wat mensen, maar de goal kwam uiteindelijk op naam van Jannes Siegers! WVV liet het hoofd hierna toch niet naar beneden hangen, de ploeg kwam met een aantal gevaarlijke aanvallen die GOMOS af en toe in benauwde situaties brachten. De gelijkmaker hing in de lucht en het was in de 13e minuut Melvin Ubels die dan ook de gelijkmaker erin schoot voor WVV. In het verdere verloop van de eerste helft bleef WVV steeds dreigend rondom de zestien, het was mede te danken aan Melvin Koning dat de achterstand niet verder opliep. GOMOS kreeg ook nog wel een paar leuke kansen, Jannes Siegers die zijn schot net naast zag gaan en Ivo Drenth die uit een ingooi van Guido Koolen bijna de 1-2 binnenliep, helaas kreeg hij de bal niet goed op de wreef en zag hem naast gaan. De tweede helft kwam GOMOS in de ’68ste minuut op achterstand, Ivar Bruins benutte zijn kans en zette de Groningers weer op voorsprong. Martin Drent besloot hierop te anticiperen, vier man eruit  (Speelman, Smilda, Baving en Slachter) en voor hun kwamen Honebeek, De Vries, Assman en Krul erin. En even later zou de 5e wissel ook worden gebruikt, Sven Pilon eruit en Teun Timmer erin, zouden zij het verschil kunnen maken? Een mooie aanval via Jannes Siegers kwam bij Ivo Drenth terecht die een strakke voorzet gaf, helaas kwam de bal net niet op het hoofd van de net ingekomen Tim Assman, terecht, anders kon Tim zijn invalbeurt direct verzilveren. Jannes Siegers kopte iets later nog in de handen van de keeper van WVV, maar GOMOS kon niet meer brengen wat nog nodig was om in ieder geval één puntje mee naar huis te nemen, de wedstrijd eindigde in 2-1. Gele kaarten waren er voor Lars Wiekens (WVV) en Jeffrey Krul ( GOMOS). GOMOS staat na vandaag op de elfde plek in de 1e klasse E.

Martin Drent was duidelijk na afloop: “we hebben het prima gedaan, ondanks de nederlaag”. Thuis zijn we door WVV helemaal aan gort gespeeld en nu waren er tot het einde van de wedstrijd mogelijkheden om er een goed resultaat uit te halen. WVV voetbalde wat makkelijker, vooral in de eerste helft wat ons als GOMOS veel energie heeft gekost. Maar we creëerden gelukkig ook kansen waarbij je natuurlijk wel weer geluk moet hebben, zoals de 0-1. Helaas werd het daarna vrij snel 1-1 en kreeg WVV wat meer dreigende momenten, maar het laatste kwartier van de eerste helft hebben we het goed gedaan, leuke kansen en acties die er dan helaas niet ingingen. De tweede helft was Martin ook tevreden over, we konden goed druk zetten tot het laatste moment we hadden dan weliswaar wat minder kansen en de dreiging vanuit hun was ook groter, maar over de hele wedstrijd gezien ben ik tevreden, alleen uiteraard niet over het eindresultaat.