Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Dalfsen op het programma, GOMOS boekte in de laatste twee wedstrijden (Roden en Rolder Boys) belangrijke overwinningen. Tegenstander Dalfsen is een directe concurrent van de ploeg van Martin Drent. Ze staan op een achtste plek met een punt minder dan GOMOS. Dalfsen is matig uit de winterstop gekomen, ze verloren met 3-2 van WVV en gingen vorige week met 7-2 onderuit tegen Germanicus. GOMOS speelde in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Dalfsen. De drie punten bleven in Norg door twee goals van topscorer Jannes Siegers (2-1).

Het meegereisde publiek uit Norg hoopte vandaag uiteraard op een vervolg van het succes, toch beloofde het begin niet veel goeds, Dalfsen was veel feller en vaak aanwezig op de helft van GOMOS, twee goed uitgespeelde kansen van Dalfsen kwamen niet in het net maar gaven wel een duidelijk signaal af. In de 4e minuut kreeg GOMOS na een overtreding een penalty tegen, scheidsrechter Mauricio Plat legde de bal op de stip en Vince van den Anker bracht Dalfsen op de 1-0. Na deze vroege openingstreffer bleef Dalfsen druk zetten en was het sterker in de opbouw. In de 19e minuut liep de thuisclub verder uit, er ontstond een scrimmage voor de goal van Melvin (die zelf eerst nog voorkwam), maar uiteindelijk schoot Jeroen Kamphuis toch nog de 2-0 binnen voor Dalfsen. GOMOS leek even wakker geschud en deed wat terug, Gijs Baving maakte in de 22e minuut de 2-1, het leek weer een leuke wedstijd te gaan worden. Toch voerden een feller Dalfsen, overtredingen en een aantal kaarten de boventoon, daarnaast kon GOMOS niet goed genoeg terugkomen in de wedstrijd en speelde voornamelijk tegen zichzelf. In de 29e minuut kwam Dalfsen op de 3-1, wederom was het Vince van den Anker die het net wist te vinden. Omdat Wouter Speelman al geel had werd hij in de 33e minuut uit voorzorg gewisseld, Jorden Wegdam kwam er voor hem in, Dalfsen bleef jagen en vlak voor rust werd door Sam van den Anker nog de 4-1 binnengeschoten wat uiteraard een grote domper was voor GOMOS.

In de tweede helft leek er weer wat op te bloeien bij GOMOS, want in de 51e minuut was het Jannes Siegers die na een mooie aanval via Jorden Wegdam GOMOS op de 4-2 zette. Martin Drent bracht vervolgens twee wissels in, Guido Koolen en Tim Assman gingen eruit en Jelle Smilda en Tom van Birgelen betraden de grasmat. Hierna kregen de Norgers nog een paar leuke aanvallen en kansen maar ook Dalfsen bleef weer gevaarlijk en in de 81e minuut maakte de thuisclub definitief een einde aan de laatste hoop, Vince van den Anker schoot de 5-2 (zijn hattrick) binnen, GOMOS kreeg in de laatste minuten nog wel twee mooie kansen maar deze werden niet benut waardoor de eindstand op zondag 5-2 dan ook 5-2 zou blijven.

Martin Drent na afloop:

De eerste helft waren we veel te slap, veel duels werden verloren, we hebben de gekste dingen gedaan en een onterechte penalty tegen gekregen. We hadden daarvoor al wat dreigende aanvallen gehad van Dalfsen, dus we waren gewaarschuwd, al met al ging het allemaal erg snel vandaag aldus Drent. Het is ook wel een beetje het verhaal van het seizoen voor ons, we winnen twee wedstrijden op rij, onze organisatie stond daar goed, zowel aanvallend als verdedigend, twee wedstrijden geen goals tegen en je wint ze. En dat is na vandaag ineens weer helemaal weg en als Dalfsen nou een hele goeie ploeg is dan begrijp ik dat zegt Martin, maar ze zijn niet heel veel beter dan een Rolder boys of Roden. Conclusie: na vandaag kun je jezelf verwijten dat het niet goed genoeg was.