GOMOS heeft de eerste drie punten van de competitie binnen. In een weinig spectaculaire wedstrijd waren twee goals van Jannes Siegers genoeg voor de volle buit.

De Norgers troffen in Dalfsen een fitte ploeg die zich wilde revancheren voor een dramatisch verlopen bekertoernooi (drie gespeeld, drie verloren). De laatste ontmoeting tussen GOMOS en de ploeg uit Overijssel dateerde inmiddels al weer van 2019.

Het weerzien met de ploeg van Marcel Smid begon voor GOMOS aardig. In de najaarszon startten de Norgers brutaler dan de gasten, maar echt grote kansen bleven uit. De grootste kans kwam na zo’n twintig minuten spelen uit een corner. De voorzet van Jordi van Esch werd over gekopt door Jorden Wegdam.

Tien minuten later was het captain Guido Koolen die een poging met buitenkant links waagde. Hij zag zijn schot over de kruising vliegen. De eerste levensgrote kans kwam pas na 37 minuten, toen Ivo Drenth ploegmaat Jannes Siegers vrij voor de keeper zette. Hij bleef rustig en schoof de bal onder de doelman door, die er nog wel even aanzat maar de 1-0 niet kon voorkomen.

De achterstand was voor Dalfsen het sein om het over een andere boeg te gooien. Dat lukte aardig, want nog voor rust namen de bezoekers het initiatief. Tim Assman zag zich zelfs genoodzaakt om rond de middellijn een aanval van Dalfsen onschadelijk te maken. Het leverde hem een gele kaart op.

Écht gevaarlijk werd Dalfsen pas na rust. Eerst moest keeper Melvin Koning redden met het been en even later was het de buitenkant van de paal die de voorsprong van GOMOS in stand hield. De  aanvallen van de bezoekers stapelden zich op en twintig minuten tijd viel de lang verwachte 1-1. Een schot uit de tweede lijn werd eerst nog knap gestopt door Koning, maar de rebound voor open goal was een makkie voor de spits van Dalfsen.

Even was er de vrees dat de bezoekers na de gelijkmaker over GOMOS heen zou komen, maar dat bleek niet het geval. Met nog een kwartier te spelen zag Siegers de bal op 25 meter van de goal goed voor zijn voeten liggen en aarzelde hij geen moment. Zijn bekeken schot stuiterde in de linkerbenedenhoek: 2-1.

Het laatste kwartier van de wedstrijd drong Dalfsen nadrukkelijk aan, maar kreeg het maar geen voet aan de grond. Kansen bleven door geconcentreerd verdedigen van GOMOS uit en de mannen van Martin Drent knokten zich naar het fluitsignaal toe. De Norgers beleven daarmee een uitstekende start van het nieuwe seizoen. Volgende week wacht het uitduel tegen VV Emmen.