GOMOS speelt aanstaande zondag 20 mei de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om 14.00 uur is MKV’29 de tegenstander. Bij winst is de ploeg van trainer Wim Bakering kampioen van de 2e klasse K. Hieronder een voorbeschouwing op het kampioensduel (door Jasper Boer).

GOMOS kan zondag, op eerste pinksterdag, geschiedenis schrijven. Sinds de oprichting in 1945 speelde het vlaggenschip van GOMOS nog nooit in de eerste klasse, maar bij winst op laagvlieger MKV’29 is de eerste klasse een feit. En eigenlijk werd GOMOS afgelopen zondag al kampioen. In het hol van de leeuw werd concurrent SC Stadspark met 1-3 verslagen. De Norgers kregen in Groningen steun van ruim 150 meegereisde supporters en dat leverde prachtige beelden op. GOMOS speelde een sterke wedstrijd en SC Stadspark kwam nauwelijks in het spel voor. Door doelpunten van Joris Adams, Ivo Drenth en Jannes Siegers kwam GOMOS op een 0-3 voorsprong. In de slotfase scoorde SC Stadspark de eretreffer. De spelers van GOMOS gingen juichend van het veld, en met dank aan de omroeper van SC Stadspark onder de klanken van “Eleonora”. Er moet zondag nog wel even gewonnen van MKV’29. Maar wie afgelopen zondag de grote glimlach van trainer Bakering voor de camera van RTV Drenthe zag, weet dat het gespeeld is.

De tegenstander
MKV’29 komt uit Leeuwarden en maakt een zeer zwaar seizoen mee. De Leeuwarders spelen voor het vierde seizoen op rij in de 2e klasse K maar lijken nu te degraderen. De roodhemden van ploeg trainer André Onclin scoorde dit seizoen nog maar zes keer. Maar met 2 punten uit 24 wedstrijden is rechtstreekse degradatie nog niet eens zeker. De studenten van Forward doen het met 3 punten namelijk niet veel beter. En volgende week tijdens de laatste speelronde is het MKV’29 – Forward. Wanneer de Friezen dan winnen kunnen ze zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Afgelopen zondag leek MKV’29 een punt te halen tegen Amicitia VMC, maar in het laatste kwartier ging het alsnog mis (0-1). MKV’29 kan zondag natuurlijk ook stunten op de Schapendrift, maar zelfs het bestuur van de Friese club heeft daar weinig vertrouwen in en reist zondag niet naar Norg. Door afgelastingen speelde GOMOS nog geen maand geleden de uitwedstrijd tegen MKV’29. GOMOS scoorde er toen op los en won met maar liefst 0-9. Ook toen lieten spelers en bestuursleden van MKV’29 al doorschijnen dat ze naar de 3e klasse willen. MKV’29 staat voor “Met Kracht Vooruit” en wil niet nog zo’n troosteloos seizoen doormaken. Maar ook zondag is de bal rond.

De titel
Terug naar het aankomende kampioenschap van GOMOS. De Norgers hebben met nog twee wedstrijden te gaan vier punten voorsprong op SC Stadspark. Na de laatste thuiswedstrijd gaat GOMOS nog op bezoek bij Peize, die nog kans maakt op de derde periode. SC Stadspark gaat zondag naar Roden en krijgt op de laatste speeldag Asser Boys op bezoek. Maar bij winst van GOMOS zondag is de laatste wedstrijd een formaliteit. SC Stadspark kan zich dan gaan opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Wanneer GOMOS kampioen wordt promoveert het voor de derde keer binnen vier jaar.

Niet alleen GOMOS speelde nog nooit in de eerste klasse, geen enkel team uit de gemeente Noordenveld wist dit zelfs te bereiken. Buurtgenoot Roden speelde de afgelopen jaren altijd één of twee klassen hoger en lijkt in de volksmond dan ook de beste van Noordenveld. De Rôners waren vorig seizoen dan ook zeer dichtbij promotie naar de eerste klasse, maar de allerlaatste beslissingswedstrijd tegen Noordster werd na verlenging met 1-3 verloren. Dit seizoen speelt Roden een wisselvallig seizoen en speelt het geen rol van betekenis. Tijdens het seizoen 2003/2004 was GOMOS nog het dichtstbij promotie naar de 1e klasse. Ook toen was Wim Bakering de trainer en eindigde het op de tweede plaats achter kampioen Titan. GOMOS had in dat seizoen het kampioenschap in eigen hand, maar de laatste twee competitiewedstrijden (de voorlaatste tegen Titan) gingen verloren.

De wedstijd 
De aftrap op Sportpark Schapendrift in Norg is om 14.00 uur. De Pupil van de week is Maud de Jong uit GOMOS MO11-1 en tijdens de rust zijn GOMOS MO13-1 en GOMOS JO7-2 aan de beurt voor de Penaltybokaal. De finale van de Penaltybokaal zou zoals gewoon plaatsvinden na afloop van de laatste thuiswedstrijd, maar deze is verplaatst naar de GOMOS-DAG op zondag 3 juni. Wanneer het kampioenschap binnen wordt gehaald vindt er een huldiging plaats op het hoofdveld en ontvangen de spelers de schaal. Ga dus niet meteen naar de kantine. Vervolgens gaan de spelers en begeleiding op de kar door het dorp. Vanaf 16.30 is er muziek van huis-dj’s Tjesto en Thundersteve en om 18.00 komt Eltjo optreden. Kom zondag op tijd naar de Schapendrift! Een samenvatting van de wedstrijd is maandagavond om 19.25 uur te zien op RTV Drenthe. Afwezigen kunnen zoals gewoonlijk updates van de wedstrijd volgen op ons Twitter-account.

TOT ZONDAG! Oooooooooooh Eleonora..