Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen het Oost-Groningse Sellingen op het programma. Voor GOMOS een ideale kans om afscheid te nemen van de onderste helft van de competitie. 

En dat is nodig, want vanaf plek 9 zijn clubs veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Met de knappe en verdiende driepunter afgelopen zondag tegen Helpman, deden de Norgers al goede zaken. Een goed vervolg tegen Sellingen (de huidige nummer 9) zou voor flink wat lucht kunnen zorgen.

Makkelijk zal het niet worden, want de vorige ontmoeting (in Norg) eindigde in 1-2. “Sellingen is een hardwerkende ploeg die niet veel scoort maar ook niet veel tegen krijgt”, weet GOMOS-trainer Bas Veldman. “Ik verwacht dan ook een andere wedstrijd als tegen Rolder Boys en Helpman. Zij zullen meer ballen door de lucht spelen.”

De Groninger trainer is tevreden over de manier waarop zijn ploeg uit de winterstop is gekomen. “We werken hard en gaan steeds beter voetballen”, constateert hij. Het maakt dat de Norgers voorzichtig naar boven durven te kijken. “Maar het staat superdicht bij elkaar”, waarschuwt Veldman. “De ploegen ontlopen elkaar niet zo, maar het zou mooi zijn als we in de top 4 kunnen eindigen. Waarschijnlijk speel je dan nacompetitie voor promotie.”

De volgende namen reizen af naar Sellingen:

Melvin Koning, Mathijs Buist, Richard Meursing, Roy Slachter, Martijn Bosman, Wouter Honebeek, Ramon Klok, Jorden Wegdam, Ricardo Smit, Jordi van Esch, Juan Kemker, Ivo Drenth, Wouter Speelman, Tim Assman, Jelle Smilde, Wouter de Vries, Robert Elsinga.