GOMOS JO17-1 speelde maandagavond een bijzondere oefenwedstrijd. De ploeg van trainer Guido Koolen en elftalleider Edwin Holst reisde af naar De Oude Meerdijk, het stadion van Eredivisionist FC Emmen. De leeftijdsgenoten van FC Emmen, waar Jasper Boer de teammanager van is, waren daar echter wel met 7-0 te sterk.

GOMOS JO17-1 begon goed aan de wedstrijd en probeerde FC Emmen o17 onder druk te zetten. De Emmenaren spelen doorgaans in de landelijke eerste divisie en kwamen moeizaam op gang. Maar al snel werd duidelijk dat de thuisploeg over meer kwaliteit beschikt. Dit resulteerde dan ook in een 5-0 ruststand. De vele meegereisde ouders en overige familieleden zagen echter een leuke wedstrijd, ook omdat ze hoog en droog konden zitten.

In de tweede helft was het zo goed als gestopt met regenen. Daarnaast regende het ook niet meer aan doelpunten. In de tweede helft wist FC Emmen o17 nog twee keer te scoren, waardoor de eindstand 7-0 werd. Het scorebord aan de Oude Meerdijk gaf door een storing zelfs nog even 0-3 aan. GOMOS JO17-1 kreeg versterking van drie spelers uit GOMOS JO19-1 en kon de schade, soms met kunst- en vliegwerk, redelijk beperkt houden. Daan Krause kreeg in de tweede helft de grootste kans op de eretreffer, maar de doelman stond in de weg. Ondanks de nederlaag werd het toch een mooie avond voor GOMOS JO17-1. De spelers gingen met een unieke ervaring weer richting Norg.