Zondag reist GOMOS af naar Oude Pekela, waar ze het moeten opnemen tegen de plaatselijke trots Noordster. Door de eerste twee wedstrijden van het seizoen te winnen, zijn de Norgers voortreffelijk aan de competitie begonnen. Ze hopen deze reeks dan ook voort te zetten tegen Noordster.

Vorige week heeft GOMOS de eerste thuiswedstrijd in de competitie weten te winnen. Op de Schapendrift versloeg GOMOS het Friese FVC zonder al te veel moeite met 6-1.

Noordster is de competitie begonnen met een gelijkspel en een nederlaag. Tegen Hoogezand bleven de rood-witten op een 1-1 steken, terwijl er in de uitwedstrijd tegen SVBO met 5-0 werd verloren.

De geschiedenis leert dat het vaak een vermakelijke wedstrijd is tussen beide teams. Neem december 2018, toen GOMOS ook in Oude Pekela op bezoek was. Vlak voor tijd verdedigde GOMOS een 1-3 voorspong en leek er niets aan de hand. In een knotsgekke slotfase, waarbij GOMOS dacht de punten mee te nemen naar Norg, ging het mis. Plots was daar de aansluitingstreffer door een gebrek aan concentratie en organisatie bij GOMOS. De Pekelders roken bloed en gingen vol voor een punt, dit werden er zelfs drie in de absolute slotfase. De laatste ontmoeting leverde drie punten op. GOMOS was in 2019 met 4-2 te sterk voor de Groningers.

Het moet zondag blijken of GOMOS de koppositie kan behouden tegen de altijd stugge en met strijd spelende Pekelders. In ieder geval zijn de ingrediënten voor een mooie pot aanwezig. Een mooi hoofdveld met een prachtige tribune, een knusse kantine en goed weer. Bij winst gaat GOMOS volgende week als koploper de strijd aan in de derby thuis tegen Roden.

Afwezig zijn Guido Koolen (hamstringblessure) en Ronald Sloots, die heeft aangekondigd per direct te gaan stoppen met voetbal. Er zijn twee debutanten in de selectie, afkomstig van de JO19-1. Te weten: Wouter de Vries en Ruben van der Meulen. De selectie van coach Martin Drent is als volgt:

Melvin Koning, Thomas Verra, Roy Slachter, Richard Meursing, Youri Visser, Jordi van Esch, Ricardo Smit, Robert Elsinga, Jannes Siegers, Ivo Drenth, Tim Assman, Jeffrey Krul, Edwin Rozenveld, Wouter de Vries en Ruben van der Meulen.