GOMOS is donderdagavond opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Na de verliespartij van afgelopen zondag bij SVBO verloor de ploeg van trainer Wim Bakering nu op eigen veld van WVV. Het werd 1-4.

GOMOS kon bij winst de koppositie pakken in de derde periode, maar het liep anders. Na tien minuten spelen kwamen de gasten uit Winschoten, getraind door oud GOMOS-trainer Bernd van Bolhuis, op een 0-1 voorsprong. Doelman Melvin Koning ging de fout in bij een vrije trap, waardoor Jeroen Jager kon binnen tikken. GOMOS had net als zondag het meeste balbezit, maar kon voorin weinig tot niets creëren. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde WVV de voorsprong. Spits Martijn Drent was attent en lobde de 0-2 binnen. Een aangeslagen GOMOS kwam één minuut voor rust toch terug in de wedstrijd. De bal ging op de stip na een handsbal. Ronald Sloots schoot vanaf elf meter raak, 1-2. Maar nog voor de rust werd de marge weer twee. Martijn Drent schoot verwoestend raak via de onderkant van de lat en maakte zijn tweede treffer van de avond. Een enorme domper voor GOMOS, dat net terug in de wedstrijd leek te komen.

GOMOS was in de tweede helft niet bij machte om opnieuw terug in de wedstrijd te komen. Het speelde te slordig om aanspraak te maken op een aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 1-4 voor WVV via Jessy Veit. Vlak voor tijd kreeg Robert Elsinga nog een grote kans, maar het bleef 1-4. Een pijnlijke nederlaag voor GOMOS, dat door het verlies is gezakt naar de vijfde plaats. Met nog drie wedstrijden te spelen is SVBO de Norgers voorbij. De Emmenaren hebben evenveel punten als GOMOS maar hebben een beter doelsaldo. Ook de derde periodetitel ligt niet meer in eigen hand.

GOMOS is aanstaande zondag 5 mei vrij. De ploeg kan de koppen leeg maken om zich vervolgens te focussen op de laatste weken van de competitie. Om te beginnen op zaterdag 11 mei, wanneer GOMOS om 19.30 uur op bezoek gaat bij vv Heerenveen.

Foto’s: Arno Steeman