GOMOS heeft zondagmiddag in Leeuwarden de grootste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Wim Bakering won de uitwedstrijd tegen MKV’29 met maar liefst 0-9.

GOMOS miste door verschillende redenen een aantal spelers, waaronder doelman Melvin Koning. Hij werd vervangen door Erik de Roode, die uiteindelijk zijn doel schoon hield. Al in de derde minuut kwam GOMOS op een 0-1 voorsprong. Ronald Sloots draaide een corner rechtstreeks in het doel. Al na zeven minuten leek de wedstrijd gespeeld, nadat Jannes Siegers er 0-2 van maakte. De Friezen van MKV’29 maken een enorm slecht seizoen door en ook GOMOS kreeg een makkelijke middag. Joris Adams zette de Norgers nog voor rust op een 0-3 voorsprong.

Pas na rust maakte GOMOS echt gehakt van MKV’29. Joris Adams maakte in de tweede helft twee treffers na rust en zorgde hiermee voor zijn eerste hattrick in het shirt van het eerste elftal. De overige treffers kwamen op naam van Jordi van Esch, Roy Slachter en opnieuw Jannes Siegers en Ronald Sloots. GOMOS haalde in Leeuwarden net niet de dubbele cijfers.

Koploper SC Stadspark maakte in Peize ook geen fout en zegevierde met 2-4. Hierdoor blijft de achterstand met nog vijf duels te gaan één punt. Volgende week zondag 6 mei speelt GOMOS de thuiswedstrijd tegen Peize. De derby in Norg begint om 14.00 uur.

Opstelling: Erik de Roode, Jeffrey Krul (Daan Krause/46), Ronald Sloots, Ramon Klok, Jan-Harm Siegers, Richard Meursing, Ricardo Smit, Roy Slachter, Jordi van Esch, (Jelle Smilda/58), Jannes Siegers, Joris Adams (Edwin Rozenveld/75).