GOMOS had de nacompetitie al in de zak, maar deed vandaag wat het moest doen en dat was winnen van GRC uit Groningen, hierdoor hoeft de club nu maar drie nacompetitiewedstrijden te spelen om te promoveren in de Hoofdklasse.

Voor het publiek was het vandaag helaas niet de mooiste wedstrijd van het seizoen, GRC was in de eerste helft vaak dreigend en wist GOMOS een aantal keren terug te dringen tot hun eigen helft, GOMOS creëerde zelf ook een aantal kansen, waaronder die in de 20e minuut toen Tim Assman ten val kwam in de zestien, maar de scheidsrechter wees niet naar de stip. In de 30e minuut leek de keeper van GRC even op een schietschijf toen Jannes, Tim en Edwin uit afgeweerde ballen van de keeper hun kansen roken, maar helaas bleef een doelpunt achterwege. In de 42e minuut werd er wel een strafschop toegekend aan GOMOS nadat Jannes Siegers ten val werd gebracht en de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Het was de topscorer van GOMOS zelf die hem koeltjes binnenschoot en zo komt Jannes Siegers op 16 goals! En dat was ook de enige goal die in deze 90 minuten viel, GOMOS wint van GRC en heeft 41 punten uit 24 wedstrijden, Hoogezand is de kersverse kampioen van de 1e klasse F.

Na afloop spreek ik Martin (vanwege de plagende regen staan we onder een paar bomen) hij heeft een blij gevoel overgehouden aan deze wedstrijd, mede omdat we hebben gewonnen van GRC en uiteindelijk derde zijn geworden. Maar hij is ook realistisch, dit was wel een slechte generale voor de nacompetitie, Martin hoopt dat er vandaag scouts van de clubs waar wij straks nog tegen moeten voetballen gekeken hebben, want dan hebben we ze aardig wat zand in de ogen gestrooid! De conclusie van vandaag is dat dit een slechte dag was aldus de trainer, we hebben heus wel ons best gedaan, alleen het was gewoon niet goed. En dat is met name voor het aanwezige publiek op deze GOMOS dag wel jammer, maar Martin is echt wel trots, terugkijkend over het hele seizoen en dan 3e worden (wat nog nooit gebeurd is binnen de club) ja dat is absoluut netjes!

Maar terug in de realiteit van vandaag is dat de nacompetitie eraan zit te komen en daar willen we natuurlijk voor gaan! Martin is benieuwd hoe GOMOS eruit zal komen, want ja we hebben gewoon best wel een rare ploeg aldus de trainer, als het voetballend niet lukt dan kunnen we fysiek nog wel heel veel dingen bereiken. Volgende week zondag begint de nacompetitie en we zullen het gaan zien. Martin heeft nu nog niet het gevoel dat GOMOS er klaar voor is, maar ja de nacompetitie kan ook gewoon wel eens een loterij zijn. Het kan helemaal niks worden in de nacompetitie, maar je zou ook zomaar kunnen promoveren. Wat buiten kijf staat is dat dit een mooie ervaring is voor de jongens, alles bij elkaar is Martin daarom ook heel trots op zijn jongens