GOMOS is zondagmiddag de competitie begonnen met een nederlaag. De ploeg van de debuterende trainer Martin Drent moest op bezoek bij vv Heerenveen en gaf een 0-2 voorsprong uit handen. De thuisploeg zegevierde na een slechte tweede helft met 4-2.

Al in de vierde minuut kwam GOMOS op een 0-1 voorsprong. Sven Pilon schoot van dichtbij hard binnen. Een daverende start voor GOMOS. In de 26e minuut was GOMOS vlakbij de 0-2, maar Robert Elsinga zag zijn kopbal gekeerd door de Friese goalie. Even later ging de bal op de stip, na een handsbal van een verdediger van de thuisploeg. Ronald Sloots benutte vervolgens de toegekende strafschop. Hierdoor ging GOMOS rusten met een 0-2 voorsprong.

Al snel in de tweede helft kwam vv Heerenveen terug in de wedstrijd, 2-1. En twee minuten later was het alweer gelijk. GOMOS gaf de 0-2 voorsprong binnen een paar minuten na rust weg. Trainer Martin Drent bracht in de tweede helft nog een drietal frisse krachten, maar GOMOS kom amper gevaarlijk worden. Heerenveen had meer energie en kwam acht minuten voor tijd dan ook op een 3-2 voorsprong. In de blessuretijd werd de wedstrijd definitief beslist en werd het nog 4-2.

Volgende week zondag 29 september speelt GOMOS de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan is om 14.00 uur SWZ Boso Sneek de tegenstander op de Schapendrift.