Zondag speelt GOMOS de derby tegen gemeentegenoot Roden. Daarvoor deed GOMOS donderdag alvast goede zaken. Op het Schapendrift werd een fraaie 5-1 zege op SVBO geboekt. Tim Assman was de man van de avond. De 19-jarige spits maakte een hattrick. Jannes Siegers was goed voor twee goals. 

Door deze overwinning heeft GOMOS haar laatste vier competitiewedstrijden gewonnen. En misschien nog veel belangrijker: de derde plek werd donderdag veroverd. 

Tegenstander Roden staat op een negende plek. De ranglijst in de Eerste Klasse F is enigszins vertekend: Roden heeft slechts vijf punten minder gepakt dan de geel-zwarten. GOMOS heeft de afgelopen jaren weining resultaat behaald in Roden. Vorig seizoen eindigde het 2-2 en in het seizoen 2019-2020 werd GOMOS op zijn nummer gezet door de buurman met een 6-2 verlies. Het wordt weer eens tijd om een overwining uit het vuur te slepen.

Zoals eerder benoemd zit de ploeg van Martin Drent in een flow door de laatste vier wedstrijden winnend af te sluiten. Roden speelde deze week doordeweeks in eigen huis gelijk tegen Heerenveen, terwijl GOMOS de op voorhand lastige thuiswedstrijd tegen SVBO overtuigend en met goed veldspel met een ruime nederlaag naar Emmen terugstuurde. Beide ploegen wonnen onlangs de uitwedstrijd tegen, de op dat moment koploper in de 1e klasse F, Hoogezand met miniem verschil. Het belooft in ieder geval weer een spannende en beladen derby worden met goed weer en veel publiek.

De selectie van GOMOS staat er goed op, de gehele selectie is fit. Zo zijn onder meer de langdurig geblesseerden Richard Meursing en Roy Slachter weer volledig inzetbaar. De vraag rijst of zij kunnen starten in de basis of genoegen moeten nemen met een plaats op de bank.

De vorige editie won GOMOS thuis met 1-0. Hopelijk worden ditmaal wederom de punten in Norg gehouden, en mag GOMOS zich de sterkste van de gemeente Noordenveld noemen.

De selectie: Melvin Koning, Mathijs Buist, Tim Assman, Tom van Birgelen, Martijn Bosman, Ivo Drenth, Jordi van Esch, Wouter Honebeek, Guido Koolen, Jeffrey Krul, Sven Pilon, Richard Meursing, Edwin Rozenveld, Jannes Siegers, Roy Slachter, Ricardo Smit, Thomas Verra en Jorden Wegdam.