Gomos trad vandaag aan tegen V.V. Jubbega de nummer 3 van de 1e klasse E, Jubbega verloor vorige week met 2-0 van GVAV Rapiditas, terwijl vorige week GOMOS-WVV (bij een 0-0 stand) vroegtijdig werd gestaakt vanwege een kuitblessure bij de scheidsrechter. Gezien de stand waren beide ploegen gebaat bij een overwinning, Jubbega om mee te blijven doen in de top en GOMOS om maar uit de gevarenzone te blijven. Afgelopen seizoen waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd, beide confrontaties eindigden in een gelijk spel.

In een koud Jubbega floot scheidsrechter Zeeman om 14.00 uur af, Jannes Siegers kreeg in de 11e minuut al een mooie kans maar zowel die van hem als de rebound kopbal van Tim Assman gingen over. En ja het wordt wat eentonig dit seizoen maar GOMOS komt vaak eerst op achterstand en zo ook vandaag als in de 14e minuut Jelle Holman de bal op de slof neemt en een prachtige goal binnenschiet, 1-0. Maar gelukkig is even later daar de goaltjesdief van GOMOS, Jannes Siegers, in de 26e minuut schiet hij de 1-1 binnen!  Vlak voor het einde van de eerste helft kon Tim Assman zich twee keer onsterfelijk maken, maar helaas gingen zowel zijn kopbal (uit een corner) en later zijn afstandsschot over, hierna gingen beide ploegen met de 1-1 op het scorebord naar binnen voor de warme thee.

In de tweede helft zagen we een sterker GOMOS, er werd geknokt en er werden leuke kansen gecreëerd, Jubbega deed zelfs de lampen aan, dus aan het zicht zou het niet meer kunnen liggen vanmiddag. In de 62e minuut schoot Ivo Drenth net naast en ja de geschiedenis herhaalt zich ook in de 2e helft, Jubbega schiet in de 68e minuut via Daan Brander de 2-1 binnen. Maar GOMOS liet wederom het hoofd niet zakken, bleef knokken en uit een warrige situatie voor de goal van Jubbega vloeide in de 74e minuut de 2-2, doelpuntenmaker Jannes Siegers! Ondertussen hoog bezoek in Jubbega, Sinterklaas was met een aantal pieten op sportpark ’t Heidefjild gearriveerd en liep zijn inspectieronde. De sint zag hoe GOMOS vlak voor het einde nog ontsnapte aan de 3-2, maar daarna was het ook gedaan en floot Zeeman af, GOMOS pakt een puntje in een wedstrijd waarin meer verdiend was. Volgende week reist GOMOS af naar NEO (Borne).

Martin Drent na afloop:
Aan de ene kant biedt dit hoop, mede ook omdat we ondanks het feit dat we steeds achter kwamen ook telkens weer terugkwamen, dus dat is een compliment! We hebben prima gespeeld maar gaan wel met twee punten te weinig naar huis. We hebben te veel kansen laten liggen, want er had eigenlijk maar 1 ploeg mogen winnen en dat was GOMOS. Het belonen van jezelf is in deze fase heel moeilijk zegt Martin, als je kijkt hoe je op achterstand komt, die 1-0 was gewoon een fantastische goal en daar loop je dan ook tegenaan. Terwijl jezelf hele grote kansen laat liggen, tja zeg het maar, daar moet je uitkomen. Martin kijkt positief teug op vandaag, ik heb alles gezien, inzet, passie dus aan de ene kant ben ik trots zegt Martin maar aan de andere kant is het sneu dat ze niet gewonnen hebben, dat hadden ze absoluut verdiend!