Na een periode met twee gelijke spelen, twee vrije weekenden en een nederlaag bij Oldeholtpade, hoopte GOMOS vandaag voor het eerst sinds 29 oktober weer een driepunter te pakken. Dat moest vandaag gebeuren tegen Valthermond, de tot aan vandaag nummer 8 in 2I. De ploeg van Kenny Koning streed vorig jaar tot op de laatste speeldag mee om de titel in de tweede klasse, maar moest WKE’16 toch voor zich dulden. Dit jaar hadden de Mondkers gehoopt weer bovenin mee te draaien maar de praktijk is tot op heden anders: Valthermond won slechts twee van de acht wedstrijden (tegen HOVC en Musselkanaal). Toch kunnen de blauw-witten niet onderschat worden. Op bezoek bij mede-koploper Rolder Boys speelden ze bijvoorbeeld knap gelijk. Bovendien oefende GOMOS in januari 2022 al eens tegen Valthermond, dat toen een klasse lager speelde. Desondanks kreeg de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Martin Drent flink aan de broek. Op sportpark Schapendrift werd het liefst 0-5. Voor GOMOS – zelf momenteel 5e in 2I – nadert de winterstop. Na de wedstrijd van vandaag wacht volgende week alleen nog Stadspark-thuis. Voor het vertrouwen van de ploeg van Bas Veldman zouden twee driepunters fantastisch zijn.

Nadat de vlaggenzwaaiers het veld hadden verlaten gingen de ploegen los, de eerste 30 minuten speelde zich voornamelijk af op de helft van GOMOS, Valthermond zette veel druk, niet direct resulterend in veel kansen maar Valthermond deed uiteindelijk wel wat ze wilden en dat was scoren, door een persoonlijke fout achterin kwam GOMOS op achterstand, in de 30e minuut bracht Erik Jan Verbeek zijn ploeg op de 0-1. Verbeek kreeg de bal op een presenteerblaadje en kon voor een leeg doel binnenschieten. Vijf minuten later nam Robert Elsinga na een ingooi van Jorden Wegdam de bal technisch mooi mee en uit de draai schoot hij de gelijkmaker binnen, GOMOS op de 1-1. Uiteindelijk zou 1-1 ook de ruststand zijn in een verder niet echt boeiende eerste helft. De tweede helft gingen de lampen aan op de Schapendrift, zou dit GOMOS meer inzicht en hopelijk meer goals gaan geven? Daar het leek het niet op, na slordig balverlies achterin kon Jorn Draijer namens Valthermond in de 51ste minuut de mooie 1-2 binnenschieten. GOMOS moest wederom aan de bak, in de 68ste minuut kreeg GOMOS de kans op de gelijkmaker, na een voorzet van Wouter Speelman kreeg Jannes Siegers de bal helaas niet goed op zijn slof, anders had ie gezeten! Het spel werd de tweede helft wat grimmiger en er vielen aan beide zijde dan ook de nodige (5) gele kaarten. Omdat Ricardo Smit daar ook één van was werd hij uit voorzorg gewisseld, Martijn Bosman kwam er voor hem in. GOMOS bleef druk zetten en dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker, in de 72ste minuut was het Wouter Speelman die tot opluchting van de geel zwarte brigade de 2-2 binnenschoot. Bas Veldman ging in de 84ste minuut een dubbele wissel toepassen, Wouter Speelman en Jannes Siegers gingen eruit en Edwin Rozenveld en Ivo Drenth zouden het veld betreden. Helaas konden zij in de score geen verschil meer brengen en zou GOMOS-Valthermond met een 2-2 eindstand de boeken ingaan.

Bas Veldman na afloop (met een lichte ondertoon): “nou we spelen weer eens gelijk” Als ik hem daarop aanvul en zeg dat het gezien de eerste helft ook wel anders had kunnen aflopen voor GOMOS, reageert Bas nuchter. Ja maar zonder dat zij nou ook echt veel kansen creëerden, de 0-1 kregen ze op een presenteerblaadje van ons, wat natuurlijk niet heel handig was. Daarnaast hadden we vandaag aan de bal best wel wat moeite, mede omdat we niet heel goed stonden. Dan is de gelijkmaker van Robert wel weer mooi natuurlijk. Maar ja na rust geef je dan weer een goal weg, dat doen we gewoon niet zo handig, want je helpt in dit geval Valthermond daarmee weer in het zadel. Gelukkig komen we dan nog prima op 2-2, daarna vond Bas zijn ploeg wel meer aandringen op de overwinning dan Valthermond. Conclusie na vandaag is dat wij aan de bal gewoon beter moeten spelen. In de tweede helft kwam er meer ruimte op het veld waar GOMOS vaak wel iets beter van wordt, maar de veldbezetting was vandaag niet optimaal. Al met al besluit Bas (al had ie hem er vlak voor tijd nog wel graag in willen zien gaan) een terechte uitslag vandaag, mede ook omdat Valthermond ook gewoon een goeie ploeg is.