Zondagmiddag 10 september trof GOMOS een goede bekende op sportpark Schapendrift. Rolder Boys was de tegenstander voor de beker. Tegen de ploeg uit Rolde hoopte GOMOS de eerste bekeroverwinning van dit seizoen te behalen.

Op een zonovergoten sportpark de Schapendrift traden beide teams aan. GOMOS begon matig aan de eerste helft, Rolder Boys kreeg daarnaast een aantal leuke kansen, het was Robert Elsinga die voor de Norgers in de 15e minuut de eerste kans kreeg, zijn schot ging over. Over en weer waren er gedurende de eerste helft wat kleine kansen voor Jannes Siegers, Jordi van Esch, Tim Assman, maar verder bleef de spanning weg en ging men met 0-0 de rust in. Edwin Rozenveld gaf in de 48e minuut een visitekaartje af, helaas ging zijn inzet voorlangs. Rolder boys bleef ook gevaarlijk, een schot uit de tweede lijn zeilde net over de goal van Koning. Het was voor een langere tijd onduidelijk wie er vandaag aan het langste eind zou trekken, ook al was voor de objectieve toeschouwer wel te zien dat GOMOS in de tweede helft meer kansen kreeg. Het was alleen de grote vraag wie hem zou maken. Wellicht was Wouter Speelman in de 87e minuut nog wel het dichtst bij de overwinningstreffer, toch was zijn schot te slap en kon worden gekeerd. En dit zou de laatste stuiptrekking zijn van deze bekerwedstijd, geen winnaar, wel veel wissels, drinkpauzes en een brandende zon.

Bas Veldman na afloop: ik vond ons in de eerste helft prima en volgens plan voetballen, optisch leek het dat Rolder Boys gevaarlijker was en wellicht kregen ze ook wat meer kansen mede ook door hun balbezit. Er zat zeker in de tweede helft meer voor ons in, we waren toen meer in balbezit en er werden ook zeker kansen gecreëerd, misschien wel meer dan Rolder Boys. Rolder Boys bleef echter wel gevaarlijk in de omschakeling, waar ze ook nog twee goeie kansen uit kregen. GOMOS had gezien de kansen in de tweede helft mogen of wellicht moeten winnen, maar Veldman is ook positief dat de nul behouden is, GOMOS gaf weinig uitgespeelde kansen weg en dat deden we de vorige wedstrijd iets meer.