GOMOS-Rolder Boys stond vandaag op het programma, een dorpsderby die altijd wel garant staat voor een leuke pot, vaak met veel goals en verrassende uitslagen. Dat het vandaag een leuke wedstrijd werd kwam inderdaad uit, het publiek aan de Schapendrift zag een frisse wedstrijd waarbij beide ploegen niet onder deden voor elkaar. Robert Elsinga gaf al vroeg zijn visitekaartje af, helaas schampte zijn bal de lat. Siemen Krikke had ook wat visitekaartjes laten drukken, hij toonde ze een minuut later aan GOMOS keeper Melvin Koning, gelukkig kon Melvin de bal wegstompen. GOMOS bleef de eerste 10 minuten druk zetten en creëerde wat leuke aanvallen. Daarom was het extra zuur voor de Norgers dat na een kwartiertje spelen Rolder Boys via Sander Jansen op de 0-1 kwam. Maar GOMOS bleef ook na deze kleine domper de aanval zoeken en het bleef een leuke wedstrijd. Totdat er in de 30ste minuut weer een domper bijkwam voor de Norgers, er zou hands zijn gemaakt in de zestien en scheidsrechter Arjan Alkema besloot de de bal op de stip te leggen. Sander Jansen schoot zijn tweede van de middag binnen. Gelukkig lieten de Norgers zich niet kennen, de schouders bleven eronder! Dit resulteerde erin dat Wouter Speelman in de 33ste minuut misschien wel de mooiste goal van dit seizoen in de 2e klasse mocht maken. Met een lobje via buitenkant rechts gaf hij de keeper het nakijken en liet de bal sierlijk over hem heen vallen. GOMOS op de 1-2! Naamgenoot Wouter de Vries wilde even later niet achterblijven, helaas ging zijn afstandsschot snoeihard over. Maar ook Rolder Boys bleef gevaarlijk, GOMOS ontsnapte op slag van rust tot twee keer toe aan een grotere achterstand. De rust werd bereikt met een 1-2 in het voordeel van Rolder Boys.

De tweede helft was nog maar net bezig of goaltjesdief Robert Elsinga liet in de 50ste minuut van zich horen, hij schoot GOMOS naast Rolder Boys! Het verdere verloop van de tweede helft verliep verder zonder echte grote kansen, over en weer bleef het wel leuk voetbal om te zien. Maar uiteindelijk zouden er geen goals meer bijkomen, GOMOS en Rolder Boys deelden de punten op deze zondagmiddag.

Bas Veldman na afloop: “Ik gaf de jongens na afloop in de kleedkamer een compliment voor de strijdlust en hoe ze het speelplan hebben uitgevoerd”, de voorbereiding en uitvoering was goed. Het enige wat we onszelf kunnen verwijten is dat we de doelpunten misschien wat makkelijk tegen krijgen en de kansen die wij krijgen niet omzetten in doelpunten. Maar als je het vergelijkt met die allereerste wedstrijd tegen Rolder Boys waarin we behoorlijk weg werden gespeeld maar waar we wel wonnen, vond ik ons vandaag de betere partij op het veld. Dus ja ik ben blij om die progressie te mogen zien.