Voor GOMOS zijn de laatste vijf wedstrijden van de competitie aangebroken, de Norgers gingen deze zondag op bezoek bij Stadspark. Vorig weekend verspeelde GOMOS dure punten tegen Annen. Als je bij SC Stadspark komt zal menig Norger nog even terugdenken aan die ene zondagmiddag toen ze het hier afsloten met een feestje. Of het vandaag weer zo’n feest zou worden was vooraf de vraag, maar voor GOMOS was een klein overwinningsfeestje wel nodig. Ramon Klok liep al vrij vroeg in de wedstrijd tegen een gele kaart aan, toch werd dat al gauw vergeten omdat Robert Elsinga twee minuten later de 0-1 voor Gomos binnenschoot! Melvin Koning voorkwam even later de gelijkmaker maar GOMOS was gedurende het verdere verloop van de eerste helft goed bezig met druk zetten. Tim Assman kreeg op slag van rust nog de kans op 0-2, echter werd zijn kopbal door de keeper van Stadspark geblokt. Met een magere voorsprong voor GOMOS gingen de mannen rusten. In het begin van de tweede helft had Wouter Speelman net als Tim Assman ook de keeper in zijn weg staan, waardoor hij niet het verschil kon maken. Maar waar Tim Assman eerst werd gehinderd door de keeper kwam het in de 59ste minuut goed, Robert Elsinga schoot de bal na een corner opnieuw voor en Tim Assman kon hem perfect inkoppen, GOMOS op de 0-2. Tim Assman werd 10 minuten later gewisseld en Ivo Drenth nam zijn positie in, GOMOS bleef maar druk zetten en maakte het ook achterin vrijwel onmogelijk voor Stadspark om door te breken. GOMOS had op een bepaald moment zoveel aanvallen achter elkaar dat het even niet meer bij te houden was, helaas waren die wel zonder resultaat. Bas Veldman gooide er even later een dubbele wissel in, Wouter Speelman en Youri Flik verlieten het veld en Edwin Rozenveld en Gijs Baving kwamen erin. Ivo Drenth plaatste een kers op zijn invalbeurt want hij maakte in de 80ste minuut de 0-3, GOMOS zat op rozen! En op het einde van de wedstrijd was daar een mooi moment, Edwin Rozenveld kreeg een perfect afgemeten voorzet van Ivo Drenth op zijn slof en schoot de 0-4 binnen. Voor Edwin was dit een extra speciale dag want het was de verjaardag van zijn vader, de goal werd door hem dan ook opgedragen aan Markus (Rozenveld). De scheidsrechter floot hierna af en GOMOS nam drie belangrijke punten mee naar Norg en doet goede zaken om mee te blijven doen in de subtop!

Gedisciplineerd verdedigd

Als ik Bas Veldman na afloop spreek en aangeef dat het een leuke pot was om te zien en natuurlijk met de drie broodnodige punten beaamt de trainer dit direct. We hebben genoeg kansen gekregen en weinig kansen weggegeven aldus Bas, daarnaast hebben we ook gedisciplineerd verdedigd en dat dan ook de hele wedstrijd volgehouden. De ingebrachte wissels zijn ook allemaal weer beslissend geweest, dus ja dan is het extra mooi dat je zo kunt wisselen. We winnen hier terecht en hebben het met elkaar goed gedaan, kortom dit was een fijne zondagmiddag.

Foto’s: Anne-Jasmijn