Lijfsbehoud, nacompetitie, degradatiespook, een greep uit wat woorden die de laatste weken vaak voorbijkwamen op de Schapendrift. GOMOS had vandaag dan ook de zware taak om Rolder Boys te verslaan wilde het nog enige hoop houden in de eerste klasse. Een zonnig sportpark Boerbos met veel publiek en het nodige vuurwerk zagen dat de wedstrijd al snel fantastisch geopend werd door GOMOS, in de tweede minuut was het Jorden Wegdam die uit een voorzet van Wouter de Vries de bal knap inschoot! Rolder Boys was merkbaar even van slag, de ploeg kreeg pas rond de 20ste minuut de eerste kansen. Melvin Koning voorkwam één van die aanvallen met een fraaie redding. Ivo Drenth kreeg nog een kans op de 0-2, maar zijn schot ging over. Helaas voor Jorden Wegdam moest hij na een half uur het veld verlaten, zijn eerder gebroken pols (in de wedstrijd tegen GVAV) deed hem nog te veel parten spelen. Jorden maakte plaats voor Edwin Rozenveld die na lang blessureleed terugkeerde in de gelederen van GOMOS. Met een 0-1 ruststand gingen spelers en publiek op zoek naar een frisse versnapering. Martin Drent besloot al vroeg in de tweede helft een dubbele wissel toe te passen, Guido Koolen en Roy Slachter gingen eruit, Gijs Baving en Tim Assman betraden het veld. De tweede helft was goed te zien dat Rolder Boys op zoek was naar de gelijkmaker, wat voor GOMOS weer counter kansen bood. Toch moest het publiek wachten tot een kwartier voor tijd wachten op wat echt vermaak, in de 75ste minuut stond sportpark Boerbos te trillen op zijn grondvesten, een werkelijk waar fantastische volley van Ivo Drenth liet de doelman van Rolder Boys compleet kansloos, GOMOS op de 0-2! Martin Drent bracht tien minuten voor tijd zijn laatste wissels, Martijn Bosman en Ivo Drenth gingen eruit, Dennis van der Heide en Tom van Birgelen kwamen erin. Toch zou 0-2 de eindstand blijven, GOMOS doet hele goede zaken door vandaag 3 punten te pakken. Deze uitslag brengt perspectief op handhaving in de eerste klasse, zeker als volgend weekend van Roden wordt gewonnen.
Martin Drent na afloop: Je weet dat je hier moet winnen en dat brengt veel druk met zich mee, maar we hebben goed gestaan, Rolder Boys creëerde daarnaast weinig kansen en natuurlijk is de snelle voorsprong iets wat je sterkt in je verdere spel. We konden veel energie in de wedstrijd leggen, al met al prima gedaan! En ja voetballend kon het spel natuurlijk wel wat beter, maar we moeten ook niet gaan zeuren, het belangrijkste was dat je deze ging winnen en bij vlagen hebben we gewoon ook weer leuk gespeeld, nu op naar de laatste!