Na het gelijke spel van vorige week tegen Valthermond (2-2), maakte GOMOS zich vandaag op voor de laatste wedstrijd van 2023. Voor de laatste overwinning van GOMOS op het veld moeten we terug naar eind oktober. En hoewel dat lang geleden is, moet gezegd worden dat er in de periode slechts vier wedstrijden werden afgewerkt. Desondanks is het hoog tijd voor een overwinning.  Als we een blik op de ranglijst werpen, lijkt Stadspark (11e) op het eerste oog de uitgelezen tegenstander daarvoor. Van onderschatting mag echter geen sprake zijn: de middenmoot ligt dicht bij elkaar en de Groningers wonnen hun laatste twee wedstrijden (3-2 tegen HOVC en 4-2 tegen Oldeholtpade). Tegen laatstgenoemde ploeg verloor GOMOS onlangs met 5-1.

GOMOS begon goed aan de eerste helft, het was direct al te zien dat de Norgers gebrand waren op een mooie afsluiting van het seizoen. Na tien minuten was het Robert Elsinga die de score opende, in de zestien kapte hij de bal voor zijn linker en schoot de 1-0 binnen. En het leek allemaal op rozen te gaan voor GOMOS, want acht minuten later schoot Wouter Speelman de 2-0 binnen, GOMOS leek op dreef. En ook na de voorsprong bleven de Norgers aandringen, Wouter Speelman en Jannes Siegers kopten beiden nog een keer naast, maar al met al leek het een mooie middag te worden aan de Schapendrift. Leek… want de psychologische 2-1 viel op slag van rust, Michel Boonstra bracht in de 45ste minuut Stadspark op 2-1 en hiermee gingen we ook de rusten. Dat psychologische leek in de tweede helft wat door te slaan in de koppies van GOMOS, want Melvin Koning moest al vroeg in het begin van de tweede helft de gelijkmaker voorkomen. Bas Veldman besloot al vroeg te wisselen, Wouter Speelman ging eruit en Edwin Rozenveld kwam erin. En een kleine tien minuten later dook daar het gelijkspel spook alweer op voor GOMOS, Jomaro Kelwulan schoot namens Stadspark de 2-2 binnen. GOMOS kon weer van voren af aan beginnen en het was nog maar de vraag of dat nog ging lukken. Bas Veldman bracht twintig minuten voor tijd nog een dubbele wissel in, Jorden Wegdam en Wouter de Vries moesten het veld ruimen voor Tim Assman en Wouter Honebeek. Het lange gevaar van GOMOS kon zijn invalbeurt bijna al direct verzilveren, ware het niet dat Tim de bal net miste. Er vielen in de tweede helft nog een aantal gele kaarten aan de zijde van Stadspark en een geclaimde penalty na een overtreding op Robert Elsinga maar die werd door de scheidsrechter weggewuifd. GOMOS kreeg nog een aantal mogelijkheden om toch de drie punten te pakken maar geen van de kansen werden benut. GOMOS-Stadspark, wat zo mooi begon voor de Norgers ging toch als een klein kerstvlammetje uit. GOMOS gaat overwinteren op een 5e plek met 14 uit 10.

Bas Veldman sloot vandaag af met deze samenvatting, tja op die ene minuut voor rust na was het een mooie eerste helft. We deden het de eerste veertig minuten erg goed, precies zoals we hadden afgesproken en getraind, je maakt twee goeie doelpunten en dan zie je dat we het daarna toch minder gaan doen, het verschil tussen best wel aardig en slecht. Misschien omdat er al gedacht werd deze hebben we binnen. En dat was in de eindfase ook zichtbaar zegt Bas, dan krijg je alsnog de grootste kansen en die moeten er dan gewoon in. Je had hem hier vandaag moeten winnen, dat doe je niet en dan ontbreekt er misschien wat vertrouwen in de ploeg omdat het altijd net niet lukt. Druk houden, de intensiteit en de wil om te winnen dat was wat er vandaag aan ontbrak en daar heb ik het na afloop ook wel over gehad. Voor GOMOS is het nu tijd om zich voor te bereiden op de tweede helft van de competitie en volgende week zaterdag 23 december wacht het Protos Weering Toernooi in Westerbork.